Къде е най-безопасно да се пътува? Социологическата агенция Gallup изготви

...
Къде е най-безопасно да се пътува? Социологическата агенция Gallup изготви
Коментари Харесай

Къде е най-безопасно да се пътува

Къде е най-безопасно да се пътува? Социологическата организация Gallup изготви годишното си изследване " Закон и ред 2018 ", което демонстрира до каква степен се усещат в сигурност жителите на 142 страни в света.

Над 150 хиляди души са дали отговор на въпросите на социолозите за това дали ги е боязън да се прибират измежду нощ сами, имат ли доверие на локалната полиция, случвало ли се е на тях или техни близки да станат жертва на обир или нахлуване. Въз основа на тези данни всяка страна получава показател на сигурността.

Според проучването най-спокойно се живее в Сингапур, събрал 97 точки. С пет точки по-малко второто място си поделят Норвегия, Исландия и Финландия.

Следват Узбекистан (91 точки), Хонконг (91), Швейцария (90), Канада (90), Индонезия (89). Пет страни имат 88 точки - Дания, Словения, Люксембург, Австрия, Китай, Холандия, Египет.

Най-несигурни за себе си и за имуществото си се усещат жителите на Венецуела (44 точки), Афганистан (45), Южен Судан (54) и Габон (55).

България е събрала 77 точки, същия резултат имат Беларус, Турция и Танзания. От страните от Европейски Съюз по-назад са единствено Латвия (76) и Гърция (74).

Сред съседите на България, до които българските туристи най-често пътуват, най-добре са класирани Румъния и Сърбия (82 точки), Македония е със 78.

Русия, която в този момент е хазаин на Световното състезание по футбол, е във втората половина на таблицата с едвам 70 точки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР