Животът не идва с наръчник за употреба, но дните у

...
Животът не идва с наръчник за употреба, но дните у
Коментари Харесай

„Българската жена трябва да си държи на цената“: Фил, Влади и Дани от Brato.bg обясняват „Как да оцелееш в България“

Животът не идва с справочник за приложимост, само че дните у нас могат да бъдат малко по-лесни (и доста по-забавнни) с „ Как да оцелееш в България “ с създатели Дани Йорданов , Филип Зуберски и Владимир Иванов , основатели на уеб страницата Brato.bg. След като издадоха първото си книжно заглавие „ Наръчникът на едно брато”, в този момент триото се гмурва в българската народопсихология, с цел да ни оказват помощ да се оправим със обстановки, които биха затруднили даже Беър Грилс.

Прочетете още тук ►

Книгата, която включва илюстрации от Неда Малчева, към този момент може да бъде открита на българския пазар, само че формалната ѝ премиера е планувана за 12 май, четвъртък, в клуб Yalta . Дотогава се допитахме до специалистите по „ сървайвализъм “ Фил, Влади и Дани кои са най-трудните места за оцеляване у нас, какво прави българите толкоз положителни сървайвари и какъв съвет за оцеляване биха дали на българките.

В едно изявление казвате, че сте съумели да сглобите книгата единствено за няколко месеца, и то на разстояние един от различен по време на пандемията. Хуморът ли ви спасяваше през този интервал и може ли да кажем, че основаването на наръчника е бил вашият метод да оцелеете тогава?

Филип: И хуморът! Най-вече той, факт! Спомогна още цялостният ледник с бира, както и една постеля за спорт, която използвахме в домашни условия, а в този момент събира прахуляк. При състояние, че не ни беше разрешено даже да се разхождаме в парка, да напишем книга бе едно от дребното смислени неща, които успяхме да сътворим в този внимателен миг на пандемия. Ако човек се огледа към себе си и действителността, която го заобикаля, може да оцелее единствено и само с комизъм.

На кое място у нас ви се е желало да разполагате със препоръки като вашите, когато сте попаднали там?

Влади: Всевъзможни са, не можем да определим единствено едно, тъй като животът у нас е пъстър като прическа на Пол Погба…или на Патрашкова. Понякога ни се е желало да имаме точния съвет при посещаване в автосервиз. Друг път сме се нуждаели от помощ във фитнеса, където странни човеци дишат учестено без причина, сумтят и гледат по този начин, като че ли преди малко са спечелили олимпийско злато за България. Със сигурност обаче най-трудно оцеляваме измежду хора, които нямат възприятие за комизъм. Там сме новобранци, признаваме. Не можем да създадем включване.

Най-трудното място или обстановка в България, от което да се измъкнеш незасегнат?

Дани: Това е елементарно – пердах в селска дискотека. Може би е невероятно, само че ние имаме жокер. Ако се стигне до битка, пробвайте с фразата: „ Ти знаеш ли кой е татко ми, бе? “. Ако не мине – нека сте бързи в краката или мощни в ръцете.

Друга обстановка, в случай че те заловен в леглото с непозната. Имаме формула за изплъзване, само че ще я разберете в идната ни книга.

 Дани Йорданов Филип Зуберски Владимир Иванов Ciela; Илюстрации - Неда Малчева

„ Светът е оживял, тъй като се е смял “ е мисъл, която умерено можем да стартира с „ българският народ “. Какво друго с изключение на смеха ви оказва помощ останете в родината?

Дани: Ще е тривиално да обясняваме какви сме родолюбци, какъв брой си обичаме страната и всевъзможни сходни клишета. Човек би трябвало да може да се приспособява във всяка обстановка, в която попадне, без значение къде се намира. Адаптация му е майката! Ние сме тук, тъй като по този начин желаеме. Кефи ни да разпънем на плажа остарял вестник, да режем на него кренвирш, да топим в лютеница и това да не е необичайно за близките.

Но какво съгласно вас се дължи съхраняването ни като нация макар всички компликации през годините?

Фил: Защото сме народ, който оцелява на инат на всичко. Сред нас има доста имитиращи артикули, те са освен в храната, несъмнено. Тяхното идентифициране и изкарване на ярко ще ни разреши да намерим правилния път. Засега се оправяме, въпреки че ни е мъчно. Фалш имаме и в политиката, и в спорта, и в шоубизнеса. Нека не сме като тях. Нека се погледнем в огледалото и да признаем всичко, без да навеждаме глава.

Кой е най-хубавият съвет, който сте получавали за живота у нас?

Влади: Съвет №1 за всички времена у нас си остава: „ Ти си знаеш, брат “ . Чували сме го постоянно, когато сме имали потребност от приятелско бутане. Остава те самичък в мъгла от подозрения и в този миг се учиш на някои от най-ценните уроци в този чалнат живот.

„ Всеки самичък си преценя” е новата философия. Тя е единствено за защити. Без съветски газ ще оцелеем, само че без такива мъдрости – в никакъв случай!

 Дани Йорданов Филип Зуберски Владимир Иванов Личен архив
 Магията на естетиката в най-изисканите свещи, които ще видите в Instagram Edna предлага Магията на естетиката в най-изисканите свещи, които ще видите в Instagram
Какво би трябвало да има един чужденец, с цел да живее добре в нашата страна?

Влади: Пари! Останалото му се сервира на тепсия. Тук чужденците ги гледаме като писани яйца, като че ли сме страна от третия свят, а те са някакви пришълци от бъдещето. Няма неприятно, дано бъдем гостоприемни и топли, само че дано сме такива и към нас самите. За чужденеца тук е парадайс – вкусна храна, неповторима природа, море, планина, на ниска цена алкохол, КРАСИВИ ЖЕНИ и евентуален нулев допир с родни работодатели и политици.

Повечето ви препоръки са към мъжката публика, само че от ваша позиция какви препоръки бихте дали на една жена за оцеляване в България?

Фил: Четат ни и дами, колкото и нескромно да звучи. За което сме им признателни и признателни, а и гали егото ни. Друго си е да си в ръцете на красива Цецка, въпреки и под формата на книга. Пак си го броим.

Дани: Съветът ни към тях е да не оцеляват по лесния метод. Българската жена е най-красивата и би трябвало да има правила и да си държи на цената. А, да, и да не демонстрират два пръста на всяка фотография. Изтъркано е.

 Как да оцелееш в България Дани Йорданов Филип Зуберски Владимир Иванов Ciela
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР