Рубриката “Хвърчащите хора в предаването “На кафе по NOVA ни

...
Рубриката “Хвърчащите хора в предаването “На кафе по NOVA ни
Коментари Харесай

Хвърчащите хора: Невероятното изобретение, което двама българи създадоха

Рубриката “Хвърчащите хора ” в предаването “На кафе ” по NOVA ни среща с Радина и Петър, основатели на оригами бутилка за многократна приложимост.
 Йоанна Темелкова и  Йоанна Темелкова и  Йоанна Темелкова и  Йоанна Темелкова и
Радина споделя: “С Петър имаме вяра, че можем да живеем в свят с по-малко опаковки. Нашата задача по подразбиране е да разпространяваме многократната приложимост. Създаваме сгъваеми артикули като този. Това е бутилка за вода, която можеш да носиш в джоба си и да ползваш в града, в планината, до момента в който пътуваш или спортуваш, или където животът те води. Зад основаването на оригами бутилката стоят хиляди часове работа и доста твърдоглавие. Получавали сме не малко отводи и доста са се съмнявали в нас, само че да не би всяка иновация да се случва елементарно!
 image2_16x9.png Хороскопът за МАЙ: време за прекарвания, пристрастености и непредвидени обрати На фокус
Всичко това обаче се изпарява, когато забележим, че хората намират смисъл и изгода от това, което сме основали. Спечелили сме едни от най-престижните награди за дизайн и резистентност и към този момент над 30 хиляди души по света употребяват оригами бутилки. Целта ни е да създем цяла войска сгъваеми артикули, с цел да помогнем еко-съобразният метод на живот да се случва елементарно. Вярваме в силата на индивида да иницира смяна, тъй като в последна сметка всичко зависи от нас, от вас и от всеки от нас. ”

Петър е откривател на тази технология на прегъване, а самият патент на откритие съставлява огромен набор от геометрични кройки на прегъване. Бутилката е единствено едно приложение, което се базира на триъгълни форми, само че може да бъде триъгълник с трапецовидна форма.Може да бъде формата на конус и в действителност при несъмнено натискане на дадени гънки разрешава бутилката да се сгъне и да стане доста компактна, като в това време, когато е разгъната, тя е доста постоянна. Сгъва се на 80-90% и е с съдържимост 750мл., най-важното е, че се рециклира цялата, в това число и капачката й.

Бутилката е направена от биобазиран полимер, който се създава от холандска компания. Самата бутилка се създава в Китай. Двамата иноватори описват за пътя си до изработката на тази страхотна бутилка и провокациите, които седят пред тях преди и след изобретяване на продукта. Предвиждат да пуснат на пазара и оригами чаша с съдържимост 500мл. Повече за тях и изобретението им вижте във видеото нагоре!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР