Жерар Депардийо отрече обвиненията в изнасилване в отворено писмо

...
Жерар Депардийо отрече обвиненията в изнасилване и сексуално насилие, отправени
Коментари Харесай

Жерар Депардийо отрече обвиненията в изнасилване и сексуално насилие, отправени срещу него, в отворено писмо, публикувано във виден френски вестник.

"Никога, никога не съм малтретирал жена", пише френският актьор в писмото, публикувано във Le Figaro.

"Пред медийния съд, пред линча, който беше запазен за мен, имам само думата си да се защитя", добави 74-годишният мъж.

Актьорът със Зелена карта беше разследван за предполагаемо изнасилване през 2021 г.

Жена обвини актьора, че я е изнасилил и нападнал в Париж през август 2018 г.

Адвокатът на Депардийо каза пред френската информационна агенция АФП тогава, че клиентът му „напълно оспорва[d]“ обвинението и каза, че разследването не трябва бяха оповестени публично.

По-рано тази година Депардийо също беше обвинен в нови обвинения в сексуално насилие или тормоз от 13 жени, според разследване на френския новинарски уебсайт Mediapart.

Адвокат на актьора каза, че той „официално отрича всички обвинения, които може да попаднат в наказателното право“.

В своето пространно писмо, публикувано в страниците с мнения на Le Figaro, Депардийо пише: "Не мога повече да позволявам това, което чувам, това, което съм чел за себе си от няколко месеца. Мислех, че не ми пука, но не, всъщност не. Всичко това ме засяга. Още по-лошо, това ме унищожава.

"Да нараниш жена би било като да ритна собствената си майка в корема", продължи той.

Той също предположи, че жената, която го е обвинила в изнасилване, е дошла в стаята му „по собствена воля“.

Deadline съобщи, че адвокатът на неговия обвинител каза, че е била "шокирана и скандализирана" от писмото в интервю за френската радиостанция France Info в понеделник сутринта.

"Г-н Депардийо казва, че разкрива своята истина, но... тя със сигурност няма да бъде тази, която ще бъде потвърдена от съдилищата", каза тя.

"Не всички се смееха. Ако, вярвайки, че живея настоящето интензивно, съм наранил, шокирал някого, който и да е бил, никога не съм искал да нараня и ви моля да ме извините, че се държах като дете, което иска да се забавлява в галерия."

Ветеран звезда

Депардийо участва в около 170 филма, постигайки големия си пробив през 1973 г. с Les Valseuses (Going Places).

Той спечели наградата за най-добър актьор за Сирано дьо Бержерак в Кан през 1990 г. и е номиниран за Оскар за същата роля.

Зелена карта, англоезична комедия, създадена през същата година, му донесе допълнително признание извън Френскоезичният свят.

Извън екрана, той направи заглавия през последните години за атакуване на френските данъчни закони, като се премести в Белгия в знак на протест.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">През 2013 г. той взе руско гражданство, като неговият указ за натурализация е подписан лично от президента Владимир Путин.

Въпреки това , миналата година той осъди войната в Украйна, като обвини руския президент Владимир Путин в „безумни, неприемливи ексцесии“ в страната.

Депардийо каза, че руският народ не е отговорни за поведението на своя президент.

Говорителят на г-н Путин, Дмитрий Песков, каза, че актьорът вероятно не разбира напълно ситуацията в Украйна и предложи да я обясни.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР