Женева. Министър Лиляна Павлова ще участва в лидерска среща на

...
Женева. Министър Лиляна Павлова ще участва в лидерска среща на
Коментари Харесай

Министър Лиляна Павлова ще участва в лидерска среща на Световния икономически форум за Западните Балкани

Женева. Министър Лиляна Павлова ще взе участие в лидерска среща на тематика „ Стратегически разговор за Западните Балкани “, проведена от Световния стопански конгрес. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 . Днес и на следващия ден (2 октомври) в Женева президенти и министри от страните членки на Европейски Съюз от страните от Западните Балкани, Швейцария и Турция в неофициални и задълбочени полемики ще разискват опциите за разширение на съдействието на политическо равнище за усилване на стабилността на Балканите. Идентифицирайки общите провокации и цели, участниците в срещата ще обсъдят по какъв метод посредством публично-частно партньорство интернационалната общественост може да поддържа растежа и стабилността в района.
Сред основните представители на форума ще е министър Лиляна Павлова, защото точно Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз сложи високо в европейския дневен ред тематиката за европейската вероятност и съгласуваност на Западните Балкани. По тази причина Световният стопански конгрес се концентрира върху значимата тематика и върху все по-големия интерес, който съставляват страните от района за вложителите и интернационалните финансови институции.
Лидерската среща на Световния стопански конгрес през актуалните два дни е втора подред като първата се организира на 17 май 2018 година в София. Тя бе част от съпътстващите събития на Срещата на върха сред страните членки на Европейския съюз и сътрудниците от Западните Балкани в границите на Българското председателство. „ Следвайки триумфа на срещата в София през май т.г. и постигнатите резултати в границите на Българското председателство по целта за Западните Балкани, както и всички следващи развития по тематиката е ясно, че единен метод от всички заинтригувани страни е основен за позитивното развиване на Западните Балкани и техните прилежащи страни “, съобщи преди срещата министър Павлова.
Заедно с представители и на интернационалните организации в границите на срещата ще се организира разговор на високо равнище по отношение на главните провокации и благоприятни условия за стабилизиране на района, напредъка в вероятностите за напредък и развиване. Целта на срещата е да се разпознават сфери за съдействие и последващи стъпки от изгода за района, който е неизменима част от европейското семейство.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР