Жълтият кантарион отдавна е ценен и използван от хората за

...
Жълтият кантарион отдавна е ценен и използван от хората за
Коментари Харесай

Жълтият кантарион облекчава симптомите на менопауза

Жълтият кантарион от дълго време е скъп и употребен от хората за лекуване на порязвания, изгаряния, хемороиди, зарастване на рани и като антисептик (външна употреба), както и за чернодробни болести, стомашни болки и диария (вътрешна употреба).

Листата и цветовете от жълт кантарион имат отлични лечебни свойства. Те се употребяват най-много за лекуване на меланхолия, безпокойствие, липса на вкус и проблеми със съня.

Активните съставки, които се намират в жълтия кантарион, могат да изгубят лечебните си свойства, в случай че влязат в контакт със слънчевата светлина. Затова продуктите с жълт кантарион се съхраняват в тъмни опаковки, с цел да се предпазят от въздействието на слънчевите лъчи.

1. При меланхолия и безпокойствие
Екстрактът от жълт кантарион оказва помощ за облекчение на неприятните положения, съпътстващи депресията, които са безпокойствие, неприятно въодушевление, бодърствуване. Той може да бъде идеална естествена опция за лекуване на меланхолия, без да приемате други фармацевтични артикули като антидепресанти и успокоителни. Бъдете деликатни, когато употребявате жълт кантарион, тъй като в композиция с други медикаменти може да аргументи нежелани реакции. Следователно единствено хора, които не одобряват никакви медикаменти, могат да одобряват жълт кантарион без опасения.

2. Облекчава признаците на менопаузата
Горещите талази, измененията в настроението и други могат да бъдат доста понижени посредством използването на жълт кантарион.

3. Ускорява заздравяването на рани
Ако употребявате мас на основата на жълт кантарион в продължение на 2 седмици, 3 пъти дневно, ще забележите, че раната заздравява по-бързо.

4. Облекчава Постановление на Министерски съвет
Консумацията на жълт кантарион оказва помощ за облекчение на признаците на предменструалния синдром.

5. За хората, които желаят да се откажат от тютюнопушенето
Използването на жълт кантарион един път дневно в продължение на седмица, преди да откажете цигарите, и 3 месеца след отказването от тютюнопушенето, ви оказва помощ да не се изкушавате още веднъж да запалите цигара.

6. При душевни разстройства
Жълтият кантарион облекчава признаците на това разстройство.

7. Хемороиди
Маслото от жълт кантарион оказва помощ при инфектиране на хемороидите. Потопете тампон в масло от жълт кантарион и го поставете върху хемороидите. Оставете да престои цяла нощ.

8. При чревни паразити
Етеричното масло от жълт кантарион работи против чревни паразити, с помощта на фенолите с антибактериално деяние, които се намират в жълтия кантарион.

Противопоказания
Могат да се появят някои от следните странични резултати: проблеми със съня, тревога, нервност, стомашно разстройство, сухота в устата, замаяност, главоболие, кожен обрив, диария. Ако след консумация на жълт кантарион забележите, че не можете да заспите, намалете дозата или го използвайте заран.

Деца под 12-годишна възраст не би трябвало да употребяват жълт кантарион повече от 6 седмици поред.

Не се излагайте на слънце, откакто сте нанесли масло от жълт кантарион върху кожата, защото това може да аргументи изгаряния.

Ако приемате някакви медикаменти, консултирайте се с вашия доктор, преди да решите сами да употребявате жълт кантарион.

Бременни и кърмещи дами не би трябвало да употребяват жълт кантарион!

Бременните и кърмещи дами не би трябвало да употребяват жълт кантарион. Също по този начин, жълтият кантарион може да аргументи неплодородие, тъй че не се предлага на дами, които се пробват да забременеят.

Хората, които страдат от дълбока меланхолия и шизофрения, не би трябвало да употребяват жълт кантарион, тъй като това може да утежни положението им.

Вижте още: Пилешки бутчета с кефир на фурна – най-вкусните

Хората, на които им следва интервенция, не би трябвало да употребяват жълт кантарион, тъй като това може да докара до сърдечни затруднения по време на интервенцията. Не консумирайте жълт кантарион най-малко 2 седмици преди плануваната интервенция.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР