Известният състезател по ултрамаратон Владимир Попов се удави в селски

...
Известният състезател по ултрамаратон Владимир Попов се удави в селски
Коментари Харесай

Трагедия: Известен маратонец се удави в язовир до руско село

Известният играч по ултрамаратон Владимир Попов се удави в селски язовир. Трагедията с 52-годишния състезател е станала покрай съветското село Мордовская Поляна.
Попов бил в това обитаемо място на посетители при родственици и другари. През уикенда той решил да направи нещо впечатляващо, с цел да означи Деня на граничаря (28 май) и влезнал да преплува язовира. В средата на дистанцията обаче потопен и се удавил.
На мястото на случая е имало очевидци, които създали опит да оказват помощ на Владимир Попов, само че когато стигнали на мястото на потъването, те не съумели да намерят тялото на спортиста. Трупът му е изваден едвам в понеделник, когато били извикани водолази.
Ултрамаратонецът дошъл в селото след следващото си присъединяване в тежко съревнование – пробягал дистанцията от Москва до Грозни (1860 км) за 20 дни.
Владимир Попов е извънредно прочут ултрамаратонец в Русия. Той е взел участие в едни от най-дългите надпревари в страната. Завършвал е сполучливо пробезите Москва – Мордовия (500 км), Москва – Санкт Петербург (750 км) и Москва – Казан (1000 км).
52-годишният състезател е работел като юрист и е трябвало да взе участие в правосъден развой на 31 май (понеделник), денят в който е извадено тялото му. Бил е женен и е имал една щерка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР