Пет човешки скелета без ръце и крака бяха открити във

...
Пет човешки скелета без ръце и крака бяха открити във
Коментари Харесай

Попаднаха на зловеща находка под „Вълчата бърлога“ на Хитлер и Гьоринг

Пет човешки скелета без ръце и крайници бяха открити във военния щаб на източния фронт на нацисткия водач Адолф Хитлер в днешна Полша.

Главната квартира, известна като „ Вълчата бърлога “, е употребена от командира на Луфтвафе Херман Гьоринг.

Телата на трима възрастни, бебе и по-голямо дете бяха открити от група, наречена „ Фондация Латебра “ - фенове археолози, които разкопават мястото с публично позволение от управляващите.

 Открит златен пръстен от VI век е в основата на изненадваща доктрина Светът 2 мин. Открит златен пръстен от VI век е в основата на изненадваща доктрина  Открит златен пръстен от VI век е в основата на изненадваща доктрина Светът 2 мин. Открит златен пръстен от VI век е в основата на изненадваща доктрина

Доминик Маркевич от „ Фондация Латебра “ сподели пред Ройтерс, че в никакъв случай не е очаквал сходно изобретение, защото „ това е било най-охраняваното място в Третия райх “.

Телата са били заровени тъкмо под част от постройката, където в миналото е имало дървен под. На кого са останките – отговор към момента няма. Полската прокуратура е почнала следствие, само че досега няма оповестени версии.

Снимка: Reuters

„ Това е значимо изобретение, тъй като е направено на необичайно място – извънредно място за заравяне и с необикновени характерности. Нямаше облекла, никакви следи от облекло, никакви ръце и крайници, а жертвите също бяха малолетни. Следователно, ние не знам какво се е случило там. Къщата на Херман Гьоринг е от голяма важност в този случай “, уточни Доминик Маркевич.

„ Вълчата бърлога “ е служила като един от военните щабове на Хитлер по време на Втората международна война и се е състояла от към 200 здания, разгърнати на повърхност от 250 хектара.

Всичко е било унищожени от немските нацистки сили, до момента в който те се отдръпват при започване на 1945 година, с цел да предотвратят попадането на значима информация в ръцете на приближаващата руска Червена войска.

Снимка: Reuters

Това, което е останало от бункерите, убежищата и казармите в гората в североизточна Полша, към този момент може да бъде посетено от туристи. Домът на Гьоринг, който управлява военновъздушните сили на Луфтвафе, значително се е разпаднал.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР