Известният американски бизнесмен и предприемач Винс Макмеън подаде документи за

...
Известният американски бизнесмен и предприемач Винс Макмеън подаде документи за
Коментари Харесай

Милиардер, собственик на Световната федерация по кеч, обяви фалит заради COVID-19

 Известният американски предприемач и бизнесмен Винс Макмеън подаде документи за банкрут. Той изиска фалит на най-новото си начинание, което започва при започване на годината и където влага 500 милиона $ от персоналното си положение. Става дума за шампионата по американски футбол XFL, който трябваше да бъде съперник на най-гледаното спортно състезание на територията на Съединени американски щати – NFL.

74-годишният Макмеън, който е прочут като притежател на Световната кеч федерация (WWE), е показал пандемията от ковид като причина за банкрута. Преди 18 месеца неговото благосъстояние е било оценено от сп. " Форбс “ на 3,3 милиарда $, само че в последното изследване положението му е спаднало на 1,9 милиард.

В петък Макмеън е освободил всички чиновници на XFL, без да им заплати обезщетение. Турнирите от WWE са едни от дребното, които към момента се организират в изискванията на разпространяването на COVID-19, само че без допускането на фенове в залата, написа " Блиц "

XFL стартира първия си сезон при започване на тази година и с присъединяване на осем тима. Стартът беше обещаващ и първата седмица събра 3,12 милиона фенове. Месец по-късно тази цифра падна с 50%. Въпреки това имаше признаци, че нещата вървят добре, защото Сейнт Луис Батълхоукс бяха продали 47 000 билета за идващия си мач, само че той не се организира поради прекъсването на шампионата поради ковид.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР