Известен гръцки престъпник беше разстрелян показно по време на семейно

...
Известен гръцки престъпник беше разстрелян показно по време на семейно
Коментари Харесай

Показно убийство на гръцки мафиот в Беотия

Известен гръцки нарушител беше разстрелян показно по време на фамилно празненство. Убийството е станало през вчерашния ден следобяд, до момента в който 55-годишният Янис Скафтурос е чествал Великден със фамилията си в родното си село Скурта в област Беотия, Южна Гърция, оповестяват гръцките медии.

Семейната колекция е била в бащината къща на Скафтурос. Извършителите са пристигнали с мотори, влезнали са в двора на къщата и произвели голям брой изстрели. Нападателите са били четирима, само че единствено двама от тях са стреляли.

Скафтурос, който се счита за член на гръцката мафия, е прострелян с 15 патрона, оповестява телевизия „ Скай “. Ранени са щерка му и свекър му. Според информация на в. „ Катимерини “ двамата потърпевши са настанени в болница, като няма директна заплаха за живота им.

Използваното оръжие е било автомат Калашников. Според полицейски чиновници причинителите са били експерти, а акцията е била доста добре планувана и осъществена. Често при сходни закононарушения причинителите идват от чужбина и незабавно след закононарушението бягат от страната.

Предположенията са за почистване на остарели сметки или заявяване на власт от нови играчи в незаконните структури на страната.

Скафтурос постоянно се е придвижвал с защита и съгласно информацията доста малко хора са знаели къде ще чества със фамилията си тази година.

Полицията организира огромна акция по разкриване на причинителите на закононарушението, в това число с хеликоптер, оповестява „ Прото тематика “.

Янис Скафтурос има съществено полицейско досие. Участвал е в отвличането на корабособственика Периклис Панагопулос, а името му е забъркано в голям брой закононарушения. Смята се за един от последните остарели водачи на гръцката мафия.

Има доживотна присъда, само че е освободен преди три години, възползвайки се от закон за понижаване на присъдите, прокаран от държавното управление на в този момент опозиционната партия СИРИЗА. По време на престоя му в пандиза „ Коридалос “ против него е изработен несполучлив опит за ликвидиране, когато член на албанската мафия го пробожда с нож.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР