Израелските сухопътни сили са атакували бойци на радикалната палестинска групировка

...
Израелските сухопътни сили са атакували бойци на радикалната палестинска групировка
Коментари Харесай

Израел е поразил повече от 300 цели свързани с „Хамас“ в Газа

Израелските сухопътни сили са атакували бойци на радикалната палестинска формация " Хамас " и инфраструктура в северната част на Газа, откакто министър председателят Бенямин Нетаняху изрично изключи опцията за преустановяване на огъня.

„ Войниците убиха терористи и насочиха въздушните сили към удари по цели и терористична инфраструктура “, се споделя в известие на израелската войска, представено от английския „ Гардиън “.

Въздушните удари на израелската войска са поразили към 300 цели, в това число „ военни комплекси в подземни тунели, принадлежащи натерористичната организация „ Хамас “, се споделя още в известието.

В последните четири дни Израел разшири и сухопътните интервенции в Газа.

Говорител на израелската войска изясни, че наземната атака на Израел е фокусирана върху северната част на линията Газа, както и към самия град Газа, който се смята за основен за „ Хамас “.

Офанзивата на Израел в популации най-вече с палестинци регион на Газа стартира, откакто на 7 октомври бойци на приетата от Съединени американски щати и Европейски Съюз за терористична организация „ Хамас “ нахлуха в Израел и избиха 1400 души, а други 240, съгласно последните данни, бяха отвлечени.

Според Израел, радикалната палестинска формация употребява цивилното население в Газа като щит.

Заради възходящите опасения от тежка филантропична рецесия в региона, Съединени американски щати, които заявяват цялостна поддръжка за Израел, приканиха за увеличение на доставките с помощи за Газа.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи, че няма да приключи военните работи и ще продължи напред до момента в който на унищожи „ Хамас “.

Според военни специалисти, представени от „ Гардиън “, израелските сили се движат постепенно в наземната си атака, с цел да могат да договарят с бойците от „ Хамас “ за освобождение на заложниците, които съгласно последните данни са 240 души.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР