Изпозването на водата от водоснабдителната мрежа в 8 села в

...
Изпозването на водата от водоснабдителната мрежа в 8 села в
Коментари Харесай

Ограничава се ползването на водата за пиене в 8 села в общините Харманли и Симеоновград

Изпозването на водата от водоснабдителната мрежа в 8 села в общините Харманли и Симеоновград за питейни потребности и готвене се лимитира поради ненадейно повишени стойности по химичен индикатор "флуориди ", заяви РЗИ - Хасково.

Мярката поради несъответствието с нормите визира селата Българин, Шишманово, Рогозиново, Доситеево, Овчарово, Коларово и Богомил, община Харманли, и село Тянево, община Симеоновград. Всички обитаеми места се зареждат от вододайна зона "Българин ". И до момента водата от нея не отговаряше на нормите, само че по индикатор "манган ", посочи по телефона за Българска телеграфна агенция шефът на РЗИ - Хасково доктор Соня Димитрова.

До кметовете на селата са били изпратени уведомителни писма, ще бъде известена и Басейновата дирекция в Пловдив, се споделя в известието на РЗИ. Предупредени са и просветителните управляващи предвид на възпитаниците на образователни заведения в засегнатите обитаеми места да бъде обезпечена чиста питейна вода, прецизират още от здравната ревизия. Тя е връчила ограничаващото наставление на шефа на ВиК - Хасково, към което е захранващата мрежа.

Междувременно община Харамнли осведоми в страницата си във Facebook, че към този момент е осигурила чиста вода за учениците в ОУ "Хр. Ботев " в село Българин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР