Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов и спортният директор на

...
Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов и спортният директор на
Коментари Харесай

От "Левски" почетоха паметта на Гунди и Котков

Изпълнителният шеф на " Левски " Красимир Иванов и спортният шеф на клуба Даниел Боримиров уважиха паметта на Георги Аспарухов - Гудни и Никола Котков. Ръководителите на " сините " сервираха цветя от името на отбора в деня, в който се навършват 46 години от гибелта на легендите в злополука наоколо до прохода " Витиня ". На Централните гробища през днешния ден беше отслужена панахида.

На нея не участва старши треньорът Николай Митов, както и никой от играчите на отбора, защото те имат възстановителна подготовка след вчерашния дуел от първия прелиминарен кръг на Лига Европа против " Сутиеска ", извоюван с 3:1.

" От това, което съм слушал, тъй като не съм бил свидетел на магията, която Гунди и Котков са предавали на нашите почитатели, те са били първо огромни футболисти и по-късно огромни персони. Затова те в никакъв случай няма да бъдат забравени и ще бъдат носени в сърцата освен на левскарската общественост, само че и на всички българи ", бяха думите на спортният шеф Даниел Боримиров.

Георги Аспарухов - Гунди е роден в София на 4 май 1943 година. Юноша е на Левски, а през 1960 стартира да играе за мъжкия отбор на едвам 17 години. За един сезон централният нападател минава в Ботев Пловдив, само че по-късно още веднъж се завръща на „ Герена ".

С обичаната си синя фланелка Гунди печели три шампионски трофеи. Записва 247 участия в " А " група и бележи общо 150 гола. През 1965 година Гунди става футболист и състезател номер едно на страната. В същата година той заема осмо място в класацията за Златната топка. Аспарухов е заслужил занаятчия на спорта и притежател на сребърен „ Народен медал на труда “ през 1965 година

Никола Котков е роден на 9 декември 1938 година в София. Той е младеж на " Локомотив " София и е една от емблемите на този отбор. Котков е част от " железничарите " цели 12 години сред 1956 и 1968, като с тима става първенец на България.

През 1964 година е определен за футболист номер едно на страната. Котков има 26 мача и 12 гола за представителния тим на България

От мачовете в националния тим, а и освен, халфът става другар с Георги Аспарухов. Котков няколко пъти обществено споделя какъв брой се възхищава на Аспарухов и по какъв начин има съкровеното предпочитание да играе в един клубен тим с него.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР