Изненадващо, главният прокурор Иван Гешев върна на поправка Софийската градска

...
Изненадващо, главният прокурор Иван Гешев върна на поправка Софийската градска
Коментари Харесай

Изненада: Гешев отказа на СГП да поиска имунитета на Делян Добрев

Изненадващо, основният прокурор Иван Гешев върна " на корекция " Софийската градска прокуратура поради поискания имунитет на депутата от ГЕРБ Делян Добрев.

Причината - предлагането на СГП " не е задоволително стимулирано и не е съпроводено с нужния размер материали, даващ съображение за сезиране на Народното събрание с искане за снемане на имунитет на депутат ".

Предложението, направено от прокурор от отдел „ Специализиран “ на Софийска градска прокуратура, бе отправено до основния прокурор в края на месец май 2023 година

Добрев беше обвинен за умишлена занемареност в изключително огромни размери, представляваща изключително тежък случай.

Това е първият обществено прочут случай, в който основният прокурор отхвърля на собствен зависещ да вземе имунитета на настоящ депутат.

Самият Добрев дефинира като " принуда " връщането на прокурорския интерес към него.

" Това е бутафория за политическа принуда. Имаше 20 страници претекстове за какво няма закононарушение, в този момент това същото нещо възобновяват, тъй като не могат да измислят друго. След 9 години възобновяват остарялата гозба, с цел да ме тормозят. Това идва след изявлението на Гешев, че ще се саморазправи с " политическия отпадък ". Саморазправата стартира с мен, прокуратурата е наказателен орган ", сподели Добрев.

Парламентарната група на ГЕРБ употребява този мотив, с цел да разгласи, че няма да даде имунитета на нито един собствен представител.

Интересното е, че Гешев към момента не се е произнесъл по друго искане на СГП за снемане на имунитет - този на Бойко Борисов по делото за пране на пари " Барселонагейт ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР