Излязъл в края на миналия месец, новият Battlefield определено е

...
Излязъл в края на миналия месец, новият Battlefield определено е
Коментари Харесай

Battlefield 2042 със солидни продажби през първата си седмица

Излязъл в края на предишния месец, новият Battlefield несъмнено е игра с проблеми, най-много в техническо отношение, само че и освен. Верните фенове на поредицата акцентират разнообразни дефекти на „2042“, като неналичието на типичен за сериите детайли – неналичието на класове, на сървърния браузър, изчезнали режими, страниците с ранглисти и статистики и други Мнозина споделят, че излизането ѝ е било форсирано и недомислено, а разочарованието наподобява в действителност огромно. Само че…

Само че цифрите приказват друго, в случай че може да се доверим на Том Хендерсън, публицист от гейм средите и прочут инсайдър. Според данните, които Хендерсън разгласява неотдавна в Twitter излиза наяве, че стартът на Battlefield 2042 е бил повече от добър. Играта се е продала в над 4.23 милиона копия по целия свят. Това е доста по-добре от Battlefield 1 (3.46 милиона копия), Bad Company (1.39 милиона) и Battlefield 4 (2.59 милиона), само че след Battlefield 3 (4.68 милиона). Информацията, която Хендерсън разгласява е била публикувана за вътрешно прилагане в DICE, твърди той. В допълнение към това, в края на ноември стана ясно, че без значение от множеството отрицателни мнения за Battlefield 2042 в Steam, играта има повече от добър старт, като в седмицата на излизането си измества от първите три позиции (с другите си издания) дълго чакани хитови заглавия, като Age of Empires IV, Forza Horizon 5 и HALO Infinite. Хендерсън добавя също тъй че съгласно информацията, с която се е сдобил излиза наяве, че дейните консуматори по време на Деня на благодарността в Съединени американски щати са били 1.67 милиона за всички платформи, а върхът за по едно и също време играещи – 269 000.

В други вести, свързани с Battlefield, през предходната седмица ви за готвените съществени промени във връзка с развиването на поредицата от страна на Electronic Arts. Като за начало, управлението на сериите ще се поеме от Battlefield ветерана Винс Дзампела. Самите игри към този момент няма да са артикул на едно-единствено студио, а общи планове, разработвани от няколко от студиата на ЕА. Самият Дзампела ще е претрупан с задачата да вкара повече детайли на история в поредицата и не на последно място се приготвя план, който бива описван, като „свързана Battlefield вселена“, чийто център наподобява се чака да е точно „2042“ и Portal. Дали това е обвързвано с проектите за метавселена на ЕА или по-скоро създаване на прекарвания от вида на Warzone и Call of Duty, към момента няма изясненост. Що се отнася до Хендерсън и информацията, която разгласява, то окаже ли се правилно това, което разкри още веднъж предходната седмица, „2042“ несъмнено няма да е най-мразения Battlefield в историята на сериите., идващият Battlefield ще е онлайн шутър с герои, сходно на Apex Legends или Overwatch, в който си избирате от изложба с герои с избрани характерности. Специалистите остават, като техните свойства ще бъдат разширени. Освен това, в новия Battlefield ще има и Battle Royale. При все това обаче, Хендерсън тази информация би трябвало да бъде призната с доза скетицизъм, само че въпреки всичко от всичко, което е съумял да разбере за бъдещите проекти за играта, един сходен ход би бил логически.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР