Чужденец е задържан за убийството през миналата година на украински

...
Чужденец е задържан за убийството през миналата година на украински
Коментари Харесай

Година по-късно: Задържаха чужденец за убийството на украинец в курорта „Св. св. Константин и Елена“

Чужденец е арестуван за убийството през предходната година на украински жител.

Това заяви на брифинг Окръжният прокурор на Варна Красимир Конов. Той посочи, че против него е повдигнато обвиняване за съзнателно ликвидиране по изключително нечовечен и непосилен за жертвата метод, предава Българска телеграфна агенция.

Конов напомни, че прокуратурата управлява досъдебно произвеждане за ликвидиране на украинец, осъществено на 8 юни 2023 година в курорта “Св. св. Константин и Елена “.

По думите му още през юли м.г. са били събрани доказателства за причинителя на убийството, само че се е открило, че той е отвън България и се намира в страна от Европейски Съюз.

" Поради законодателни спънки тогава не беше допустимо предаването му на нашите управляващи, само че през декември това стана допустимо поради промени в законодателството ", изясни Конов.

Чужденецът е арестуван на 7 февруари в Германия, а на идващия ден е предаден на българските управляващи. Заподозреният е на 42 години. След предаването му на българските управляващи, наблюдаващият делото прокурор е внесъл искане до съда да му бъде взета мярка за неотклонение задържане под стража.

На 10 май съдът се срещна със събраните досега доказателства и може да стигне до обосновано съмнение, че е чужденецът е съпричастен към закононарушението и е налице риск той да се укрие или да извърши друго закононарушение, в случай че е с по-лека мярка за неотклонение.

Конов не разяснява претекстовете за закононарушението, както и националността на арестувания. Директорът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Андрей Ангелов добави, че закононарушението не е битово. Няма данни жертвата и обвиненият да се познават. 
 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР