Италия ще окаже помощ на Украйан за възстановяването на Одеса

...
Италия ще окаже помощ на Украйан за възстановяването на Одеса
Коментари Харесай

Италия ще помогне за възстановяването на катедралата в Одеса

Италия ще окаже помощ на Украйан за възобновяване на Одеса след съветския обстрел на 23 юли. Италианското държавно управление е готово да взе участие в реконструкцията на катедралата " Св. Преображение Господне " ( " Спасо-Преображенската " катедрала), чиято източна елементи е разрушена. Това заяви РБК-Украйна,  с базира на известие на посолството на Италия в Украйна.

Италианският премиер Джорджия Мелони е отбелязала, че съветските сили унищожават европейската просвета, нейните свещени знаци.

" Свободният народ няма да разреши да бъде сплашен, варварството няма да победи. Италия, с огромния си опит в региона на регистрацията, е подготвена да се причисли към реконструкцията на катедралата и други съкровища на културното завещание на Украйна “, е добавила тя.

На собствен ред министърът на външните работи на Италия Антонио Таяни е отбелязал, че разрушаването на част от " Св. Преображение Господне " в Одеса е " ненавиждан акт ".

" Италия, откакто поддържа Одеса за вписването й в листата на културното завещание на ЮНЕСКО, ще бъде една от първите, които ще възстановят града “, е добавил той.

Обстрел над Одеса

Руските войски нанесоха масиран ракетен удар над Одеса в нощта на 22  и 23 юли. Повече от 20 души са ранени, един е умрял. Катедралата " Св. Преображение Господне е отчасти разрушена заради обстрела. 

" Информацията на Киев за провалянето на Спасо-Преображенската катедрала в Одеса вследствие на удар с високоточно оръжие не дава отговор на действителността ". Това са съобщили от съветското министерство на защитата, предава РИА Новости.

От съветското ведомство са декларирали, че " всички обекти, избрани за заличаване на 23 юли, където Киев, взаимно с задгранични експерти, подготвяха терористични офанзиви против Руската федерация, се намираха на безвредно разстояние от храмовия комплекс. Планирането на удари с високоточно оръжие по военната и терористична инфраструктура на киевския режим се прави въз основа на информация, деликатно тествана и доказана по няколко канала, като умишлено се изключва поразяването на цивилен обекти, където се намира мирното население, както и обекти на културно-историческото завещание “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР