Те са млади, талантливи и изглеждат прекрасно.Те са представителките на

...
Те са млади, талантливи и изглеждат прекрасно.Те са представителките на
Коментари Харесай

Класация с красавици: Вижте топ 10 на най-сексапилните БГ актриси

Те са млади, надарени и наподобяват прелестно.

Те са представителките на това потомство, което все по-стремглаво завладява театралните и кино подиуми у нас, без значение дали преди малко са напуснали рамките на НАТФИЗ или са го създали преди години, просто тъй като към този момент са дали поръчка, че ще играят съществена роля в бъдещето на кино и телевизионната промишленост от тях.

Те са тези красиви дами, които постоянно са под светлината на прожекторите и за които постоянно пишем, просто тъй като ни дават мотив за това. Те са най-сексапилните млади български актриси от родната сцена.

Луиза Григорова

Красивата перничанка е толкоз от дълго време в кинобранша, че умерено можем да я обявим и за един от ветераните в него. Изгря на небосклона още в сериала " Стъклен дом ", само че истината е, че от дълго време е привикнала с медийното внимание.

Дъщеря на собственичката на фешън организация Ивет Григорова, Луиза се изявява дълги години като топмодел, преди да получи дебютната си роля, само че след нея по този начин и не слиза от екрана или сцената.

Завършва НАТФИЗ в класа на професор Пламен Марков, а по-късно сме я гледали и в " Дървото на живота ", " С река на сърцето ", " Диви и щастливи ". " Игра на доверие " и доста други От няколко години е щастливо омъжена за режисьора Мартин Макариев, с който имат и наследник - Бран.

Евелин Костова

Още една представителка на Перник в класацията, Евелин е добре позната с функциите си в куп сериали на дребния екран. Сред първите й изяви е тази в " Секс, неистини и видео ", следват " Къде е Маги ", " Столичани допълнително ", " Завръщане ", " Съни Бийч ". Завършила е НАТФИЗ в класа на починалия към този момент професор Стефан Данаилов или както обичахме да го назоваваме, Бате Ламбо.

Играе и в театъра, като и сама признава, че същинската й пристрастеност е точно живият контакт с публиката. От 2017 година е част от трупата на Театъра на Българската войска, а през 2021-а даже печели и награди на интернационалните фестивали в Прага, Лондон и Ню Йорк. В персоналния си живот е с сътрудника си Михаил Петров, от който има и щерка и много любопитен факт... за който години след началото на връзката им разбрали, че й е... пети братовчед.

Радина Кърджилова

Също като Луиза, и Радина прави първите си стъпки в малкия екран точно със " Стъклен дом ". До момента обаче е натрупала солидна биография в комбиниране от куп театрални и кино функции, настрана има и две деца от сътрудника си Деян Донков.

Завършва НАТФИЗ през 2009 година и натрупа известност с филми като " Тилт ", " Досието Петров ", " 12А ", сериалът " Фамилията " и други От 2017 година е част от трупата на Народния спектакъл, като е носителка на Икар - през 2018-та за " Танцът Делхи “ и на Аскеер, през 2019-та за " Любовникът ". 

Силвия Петкова

По същото време, когато Калин Врачански трупаше известност с ролята си в " Стъклен дом ", Силвия бе по-известна като приятелката на Калин Врачански. Към днешна дата обаче, тя от дълго време е прескочила това определение с изявите си в киното и театъра.

Дебютира в пиесата " За мишките и хората " по Стайнбек, сложена от... Асен Блатечки, а по-късно следват редица постановки и филми като " Лов на дребни хищници " (дебют), " Жената на моя живот ", " Революция Z ", " Пътят на достойнството " и доста други Родена е в София и приключва НАТФИЗ в класа на проф. Пламен Марков.

София Маринкова

Родом от Търговище, София от дълго време е последвала името си в столицата, където натрупа известност. Завършва актьорско майсторство при проф. Стефан Данаилов, а нашумява след кастинга на " Женени с деца в България " (родна версия на паметния американски сериал), който печели (заради ролята се трансформира от брюнетка в блондинка).

В момента е добре позната и от различен ситком, " All Inclusive ", а в театъра сме я гледали в редица постановки като " Женитба ", " Пипи ", Питър Пан " и други Преди време бе омъжена за сътрудника си Христо Терзиев, а сега е в обятията на известния водещ Драго Симеонов.

Лидия Инджова

Още едно добре познато име, Лидия също приключва при проф. Стефан Данаилов, а измежду най-оценените й функции е тази в сериала " Недадените ". Позната е и от още куп участия, в " Стъклената река ", " Вяра, обич и уиски ", " Цахес ", " Събирач на трупове ", " Съни Бийч " и несъмнено, " Дяволското гърло ".

Има редица награди от фестивали у нас и в чужбина за театралните си изяви, а любопитен факт е, че въпреки да живее в България, в действителност е родена в Русия, само че се мести у нас още на двегодишна възраст. През 2014-та заживява с обичания си в Белгия, а неотдавна двамата (вече и със сина им) се подвизават в Люксембург, като филмовата й кариера е на назад във времето.

Рая Пеева

Родена в София, Рая е от семейство, в което изкуството е на респект. Нейн татко е барабанистът и създател на групите " Спринт " и " Импулс " Пейо Пеев, а майка й е актрисата Краси Демирова. Завършва НАТФИЗ при проф. Здравко Митков и единствено година по-късно става част от трупата на Младежкия спектакъл.

В биографията й личат филми като " Пеещите обувки ", в който е в ролята на естрадната ни легенда Леа Иванова, " Живи комини ", сериалите " Скъпи наследници ", " Ягодова луна " и други Има и премия за дебют на театралната сцена за " Отблизо " и Икар за поддържаща роля в " Майстора и Маргарита ". В персоналния си живот, от няколко години е дружно с сътрудника си Явор Бахаров.

Анелия Луцинова

Виждали сте я доста пъти в шоуто на Комиците, откъдето натрупа популярност. Иначе красивата русенка приключва НАТФИЗ при Веселин Ранков, а по-късно се изявява в редица театрални пиеси - " Облак Рай ", Горката Франция ", Антигона ".

Снимала се е в сериала " Сутрешен блок ", а също по този начин и в английския " Плебеи ". Любопитен факт за нея е, че е била народен първенец по джудо в ученическите си години, тъй че в случай че я заговорите на улицата, е добре да имате едно мислено...

Климентина Фърцова

Може би най-младото нашумяло име в класацията ни, тя нашумява изключително след присъединяване си в екранизацията по историческия разказ на Людмила Филипова - " Войната на буквите ".

Всъщност се изявява на сцена и пред камера от много по-отдавна, като може да бъде забелязана и в " Голата истина за група Жигули " на Виктор Божинов, " Белези " и нашумелия " Вина ".

Иначе приключва при проф. Пламен Марков, след което става част от трупата на Пловдивския трагичен спектакъл. Гледали сме я в постановки като " Закуска в Тифани " по Труман Капоти, " Разбиване " по Нийл Лабют, " Отблизо " по Патрик Марбър и " Уют " на Камен Донев.

Мария Бакалова

Е, най-известното име в класацията оставяме за последно. Едва ли има доста неща, които да не знаете за сексапилната бургазлийка, имайки поради, че точно тя е лицето ни пред света на холивудската сцена. Завършва актьорско майсторство в класа на проф. Иван Добчев, а измежду първите й филми са " 12A ", " Трансгресия " и " Бащата ".

Големият пробив идва през 2020-та, когато е определена след кастинг от Саша Барън Коен да изиграе дъщерята на Борат във втората част на поредицата. За осъществяването си е номинирана за Оскар, БАФТА и " Златен глобус ", ставайки първата българка, бореща се за оценки от сходен сан.

От този миг нататък кариерата й в Холивуд се развива стремително, като напълно скоро ще я гледаме и като някогашната половинка на Доналд Тръмп - Ивана на премиерата на " Стажантът " на фестивала в Кан, припомня Vesti.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР