Италианско разследване, наречено Играта свърши“ (Game over), доведе до ареста

...
Италианско разследване, наречено Играта свърши“ (Game over), доведе до ареста
Коментари Харесай

Мащабна операция срещу мафията в Италия, арестувани са 82 заподозрени

Италианско следствие, наречено „ Играта свърши “ ( " Game over " ), докара до ареста на 82 обвинени членове на мафията в огромна акция против проведената престъпност, заяви през днешния ден полицията, предадоха ДПА и Франс прес.

Операцията е ориентирана към членове на мафията в южния италиански град Фоджа и техния бизнес, споделиха карабинерите.

Заподозрените са упрекнати в трафик на опиати, нелегално владеене на оръжие и изнудване. По време на акцията в провинция Фоджа в южната италианска област Пулия бяха конфискувани оръжия и опиати, разяснява Българска телеграфна агенция.

Членовете на три клана на мафията във Фоджа явно са се договорили за трафик на опиати, който им носи милиони евро всяка година.

Според проверяващите клановете са загърбили съперничествата си в интерес на монополизирането на търговията с кокаин в южната италианска територия. Приходите се вливат в общ фонд, от който печелят клановете и фамилиите на наказани мафиоти.

Бизнес моделът на трите клана се основава на " систематично изнудване ", споделиха карабинерите, и на " нападателна и усърдно прилагана регулаторна система " на трафика.

Днешната интервенция е третата офанзива против мафията във Фоджа през последните седем години. Извършени са общо 150 ареста.

Италианският вътрешен министър Матео Пиантедози благодари на полицията, която, по думите му, е " нанесла тежък удар " на мафията във Фоджа във " впечатляваща интервенция ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР