ИТ школата за деца в Банско е част от мащабната

...
Коментари Харесай

Откриха безплатна ИТ школа за деца в Банско


ИТ школата за деца в Банско е част от огромната самодейност Училищна Телерик Академия
(снимка: Училищна Телерик Академия)

Първа безвъзмездна ИТ школа за деца отваря порти в курортното градче Банско. Програмата „ Дигитални науки ” има за цел да насърчи образованието на възпитаници от 5-ти до 7-ми клас и да подкрепи развиването им в тази сфера от ранна възраст.

Проектът се осъществя от Училищна Телерик Академия с финансовата поддръжка на Бош Инженеринг Център София. Дарението на компанията ще подкрепи основаването на школата и провеждането на програмата „ Дигитални науки ” през образователната 2022-2023 година.
още по темата
Обучението е част от Училищна Телерик Академия – огромна ИТ самодейност за гратис образование на възпитаници по програмиране и цифрови технологии, провеждана в партньорство с Професионална гимназия по електротехника и енергетика (ПГЕЕ).

Програмата „ Дигитални науки ”, която ще се осъществя в новосъздадената школа, има за цел да насърчи образованието на деца от 5-ти до 7-ми клас и да подкрепи развиването им в тази сфера от ранна възраст. Бош Инженеринг Център София поддържа самодейността с подаяние, което обезпечава провеждането на школата и ангажирането на преподаватели. Представители на Центъра вземат участие интензивно в плана.

Школата ще започва с банкет на 20 ученика, като образованието се възнамерява да стартира към средата на октомври 2022 година, а общата му дълготрайност ще е 72 часа. От претендентите не се изискват предварителни знания в региона на технологиите. Кандидатстването за „ Дигитални науки ” става онлайн през уеб страницата на Училищна Телерик Академия до 2 октомври и включва попълване на електронна форма, както и приемен тест.

Училищна Телерик Академия е безвъзмездна ИТ самодейност за възпитаници от 1-ви до 12-ти клас в България. Нейната задача е да приготвя идващите генерации за специалностите на цифровото бъдеще с интерактивни стратегии, налични за всички възпитаници. От основаването ѝ през 2010 година до през днешния ден тя е обучила над 17 000 деца и младежи на възраст сред 7 и 18 години на програмиране и цифрови технологии.

Бош Инженеринг Център София, от своя страна, влага непрекъснато в основаването на среда за придобиване на нови познания и умения на младите ИТ гении. Компанията обезпечава на възпитаници и студенти разнообразни благоприятни условия за развиване в областта на актуалните софтуерни технологии, които ще оформят бъдещето на автомобилната промишленост.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР