Историята е по-гнусна, отколкото съм очаквал. Вчера на закритото заседание

...
Историята е по-гнусна, отколкото съм очаквал. Вчера на закритото заседание
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Петков е лъгал НС за изгонването на руските дипломати

Историята е по-гнусна, в сравнение с съм очаквал. Вчера на закритото съвещание в Народното събрание министър председателят Кирил Петков е лъгал. Това съобщи ръководителят на ПГ на „ ИТН “ Тошко Йорданов, след председателския съвет в Народното събрание, в който взеха присъединяване външният министър в оставка Теодора Генчовска и ръководителят на ДАНС, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На него бе разисквана обстановката с изгонването на 70 чиновници на съветското посолство и опасността Русия да закрие своята задача у нас, в случай че ние не оттеглим двете си ноти.

„ Изслушахме службите и Министерство на външните работи в една спокойна атмосфера. Те описаха всичко какво се е случило. Петков е лъгал брутално. Първо еднолично решение, напън върху службите за сформиране на описи “, съобщи Тошко Йорданов.

На въпрос дали министър председателят е давал устни разпоредби към ръководителя на ДАНС, Йорданов отговори: „ Да, правилно е! Освен това министър председателят е употребявал службите “.

Той напомни, че на 8 юни Има Такъв Народ са излезли от държавното управление и обединението. На 9 юни без да е планувано на Съвета има точка всякакви, няма точка съветски шпиони. „ Влиза министър председателят и почва с точка всякакви, която формулира като съветски шпиони, тъй като пада от власт. Заповядва на службите да вършат това, което вършат. Имате човек, който употребява държавната машина за себе си. Не знам по какъв начин да нарека това “, съобщи Тошко Йорданов.

Той акцентира, че „ министър председателят лъже и няма нито един отчет на ДАНС. Няма никакво решение на Съвета по сигурност, има устни разпоредби на Кирил Петков “.

Йорданов изясни, че на този съвет Министерство на външните работи е предложило реципрочно понижаване на дипломатическия корпус, тъй като руснаците са повече от нашите дипломати, само че това не е шпионаж, а е друга процедура и за нея би трябвало един месец.

„ Да обявиш 70 души за личност нон грата и да ги изчистиш за 72 часа. Министерство на външните работи не е споделило това “, посочи ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ. „ Мотивът на Министерство на външните работи е за взаимност, а те не са изгонени с този претекст, а с отчети и описи на ДАНС по искане персонално на Петков “, сподели още той.

Оттук нататък министър председателят би трябвало да каже на външно по какъв начин да постъпят, тъй като той е забъркал тази каша. „ Петков и Лена Бориславова си измиха ръцете през външно министерство, а Лена е изпратила две писма с методологични уточнения какво да се прави с тези хора, тъй като външно е обърнало внимание, че по този начин не се прави “, сподели Тошко Йорданов.

На въпрос на БГНЕС дали на срещата е разискван въпроса за отдръпването на двете ноти, както упорстват от Русия, Йорданов отговори: „ Обсъдихме го и стигнахме до извода, че нищо не можем да създадем. Трябва да го реши министър председателят. Министерски съвет би трябвало да го реши. Първо той ги кара да правят нещо без решение на Министерски съвет, еднолично. На оня Съвет по национална сигурност няма решение, няма отчети на ДАНС. Не е точка въобще. Петков юрка цялата страна, тъй като пада от власт. Това по какъв начин ви звучи? “.

Попитан дали министър председателят в оставка е бил поканен на председателския съвет, Тошко Йорданов сподели: „ Отказа ръководителят на Народното събрание да го предложения, ние го поискахме. Председателят на Народното събрание и хората към него са като Матросов на амбразурата, там няма разсъждаване, те са фракция. Нормален човек ще се отврати. Да впрегнеш цялата страна за себе си. Това е незаконно “.

Той съобщи, че има искане за привикване на КСНС при президента, само че към момента не знае дали ще се състои. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР