Иран заяви, че официално е внесъл оплакване в ООН срещу

...
Иран заяви, че официално е внесъл оплакване в ООН срещу
Коментари Харесай

Иран внесе оплакване в ООН срещу агресията на САЩ

Иран съобщи, че публично е внесъл недоволство в Организация на обединените нации против Съединени американски щати поради нарушение на въздушното пространство на Ислямската република с безпилотен аероплан, свален от Иран по-рано този месец, оповестява полуофициалната организация " Тасним ", представена от " Ройтерс ".

" Внесено е недоволство в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради експанзията против нашето въздушно пространство от американски дрон...в недоволството се споделя, че Техеран резервира правото си да отговори твърдо, в случай че Съединени американски щати повторят нарушаването ", оповестиха от иранското външно ведомство.

Напрежението сред Съединени американски щати и Иран се повиши след свалянето на дрона и офанзиви против петролни танкери в Оманския залив.

След като в последния миг президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп анулира боен удар против Ислямската република, Вашингтон наложи нови наказания на Иран.

Тръмп заплаши да заличи Иран.

Междувременно китайски представител съобщи, че Пекин ще продължи да купува нефт от Техеран, защото иранският нефт е " значима част " от енергийната сигурност на Китай. Източникът добави, че Пекин " не приема " политиката на Съединени американски щати за свеждане на иранския експорт до нула.

По-рано Съединени американски щати предизвестиха, че ще наложат наказания на всяка страна, която купува ирански нефт. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР