iOS 16.4 е почти тук Емил Василев преди 10 секунди

...
iOS 16.4 е почти тук Емил Василев преди 10 секунди
Коментари Харесай

iOS 16.4 излиза тази седмица – ето 7 начина, по които ще подобри работата на вашия iPhone

iOS 16.4 е съвсем тук

Емил Василев преди 10 секунди 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Маринов - 17:54 | 25.03.2023

ДНК от косата на Бетовен разкри огромна изненада съвсем 200 години по-късно

IT НовиниДаниел Десподов - 17:02 | 26.03.2023

Руснаци благодарение на невронна мрежа генерират изображения на тематика „ Ако Илън Мъск се бе родил в Съюз на съветските социалистически републики “

IT НовиниДаниел Маринов - 15:36 | 25.03.2023

Нова кислородно-йонна батерия ще промени играта при съхранението на сила от възобновими източници

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Изглежда, че iOS 17 ще бъде по-голяма актуализация за iPhone, в сравнение с се предполагаше, само че преди този момент би трябвало да забележим iOS 16.4 – а идната актуализация наподобява ще се популяризира изцяло през идващите няколко дни.

Естествено, измененията в iOS 16.4 са малко по-обрани от тези, които видяхме в iOS 16, която се появи през септември 2022 година и донесе актуализирано приложение Home, нови функционалности за заключване на екрана и някои нови свежи шрифтове и тематики.

Но в iOS 16.4 ще има някои забележителни усъвършенствания, изключително в случай че сте фенове на приложенията „ Подкасти “ или „ Преки пътища “ на Apple, на новите емоджита или обичате да сте в крайник с последните вести. Актуализацията също по този начин дава обещание по-ясни телефонни диалози и някои промени в HomeKit, които би трябвало да го създадат по-надежден при ръководството на съвместимите ви умни домашни джаджи.

Комбинирайте всички тези неща с неотдавнашното оповестяване на Apple Music Classical, новото приложение за класическа музика което ще се появи на следващия ден и в случай че сте почитател на iPhone, значи ще видите някои много забавни ъпгрейди през идващите дни.

Кога ще бъде разполагаем iOS 16.4?

Пълното разпространяване на iOS 16.4 ще се случи тази седмица, като 28 март наподобява като най-вероятен вид.

Това е по този начин, тъй като на този ден започва и Apple Music Classical и макар че новото приложение няма да изисква iOS 16.4 (ще ви е нужна единствено iOS 15.4 или по-нова версия), наподобява като логически вид.

След като iOS 16.4 бъде публично пусната, тя ще се появи на вашия iPhone в Настройки > Общи > Актуализация на софтуера (или ще стартира да се изтегля, когато телефонът ви се зарежда, в случай че сте присъединили автоматизираните актуализации).

Ето седемте най-големи усъвършенствания в iOS 16.4, които би трябвало да очаквате, когато тя се появи тази седмица.

1. Push вести от уеб приложения

Ако обичате да следите последните вести от обичаните си уеб приложения, които се намират в браузъра, а не на началния екран, iOS 16.4 може да е добра актуализация за вас.

Вече можете да добавяте директни пътища към уеб приложения на началния си екран (когато сте на уеб страницата, просто докоснете бутона със стрелка в горния десен ъгъл, след което изберете „ Добави на началния екран “). Досега за разлика от същинските приложения, тези директни пътища не можеха да ви изпращат push вести – това ще се промени с iOS 16.4.

Ако изберете да разрешите известията, те ще се появяват тъкмо както тези за приложенията, които сте конфигурирали, в това число на изводи ви екран, в центъра за вести и на сдвоения Apple Watch, в случай че имате подобен. Интересно е, че ще можете да добавяте уеб приложения на началния си екран и от браузъри на трети страни, а освен от Safari.

2. Множество нови емоджита

Емоджитата в никакъв случай не са непотребни – и за благополучие в iOS 16.4 ще 21 нови варианти към арсенала ви.

Подходящо за нашето смутно време, ще получим емотиконка с треперещо лице, която наподобява комфортна за изложение на потрес или комплициране при тревожни вести. В iOS 16.4 е помислено и за феновете на животинските емотикони, като към тях се причисляват магаре, лос, гъска и медуза.

Леко враждебно емотиконче представляващо „ натискане с ръка “ също ще се появи, с цел да ви помогне бързо да отхвърлите оферти, а редица нови сърца (включително розово, сиво и светлосиньо) ще ви оказват помощ да поправите всяка засегнатост, която сте предизвикали волно или несъзнателно.

3. По-ясно качество на диалозите

Може би най-голямото усъвършенстване в iOS 16.4 ще е изолацията на гласа за по време на диалози, което ще ви помогне да намалите околния звук по време на телефонните си диалози.

Тази функционалност към този момент е налична в приложения като WhatsApp или FaceTime, за които евентуално сте забелязали, че звучат по-добре от клетъчните диалози, само че в този момент тя най-сетне идва и за клетъчните диалози, с цел да получите достъп до нея, просто би трябвало да плъзнете пръста си надолу в горния десен ъгъл на екрана (за да получите достъп до Центъра за управление), да докоснете „ Режим на микрофона “, след което „ Изолация на звука “.

Apple също по този начин удостовери, че функционалността ще бъде съвместима с всеки модел iPhone, пуснат на пазара дружно с или след iPhone SE (2020).

4. Подобрения в приложението „ Подкасти “

Ако употребявате подкастите си главно в приложението за подкасти на Apple по дифолт, а не в такова на трета страна, в iOS 16.4 ще видите няколко дребни усъвършенствания на цялостното преживяване.

Първо, ще бъде по-лесно да намирате излъчвания, които са част от по-широки канали или мрежи. Когато следвате предаване, което е част от канал (например мрежа, която организира голям брой излъчвания, като Bloomberg или BBC), ще можете да го видите в нов специфичен раздел Channels (Канали) в библиотеката си с подкасти.

Това е комфортно, като се има поради, че доста подкасти към този момент са част от по-широки мрежи, които организират няколко излъчвания на сходни тематики. Когато докоснете даден канал, ще видите предаванията, които следвате, в горната част, както и всички варианти за абонамент, които са налични за тази мрежа.

Ако употребявате приложението до момента в който пътувате в колата си, най-сетне ще имате достъп до опашките „ Up Next/Напред “ и „ Recently Played/Наскоро възпроизведени “ в секцията „ Слушай в този момент “ на CarPlay. Преработеният раздел „ Browse/Преглед “ също ще ви демонстрира ръчно подбрани рекомендации за подкасти, с цел да ви помогне да намерите забавни подкасти.

5. Подобрения в Apple HomeKit

Ако сте открили, че Apple HomeKit е малко бъгав и променлив при някои устройства, iOS 16.4 може да обезпечи усъвършенствана продуктивност за него.

Според MacRumors, iOS 16.4 включва актуализация на архитектурата HomeKit, която беше отстранена от iOS 16.2 заради някои спомагателни неточности, които за жалост правеше.

Актуализацията на HomeKit, която Apple разгласи за първи път по време на представянето на iOS 16, наподобява ще се завърне в iOS 16.4 и дава обещание да донесе по-надеждна връзка сред вашите устройства на Apple и умните джаджи в дома ви.

Ъпдейта ще включва и ръчна и автоматизирана поддръжка на софтуерни актуализации за аксесоарите Matter, които стартират да идват от компании като IKEA. Това значи, че ще можете да актуализирате тези аксесоари от приложението Home на Apple.

6. Нови варианти в приложението за директни пътища

Приложението за директни пътища (Shortcuts) на Apple разрешава да комбинирате няколко дейности от разнообразни приложения с едно допиране. Например можете да извършите такова, което включва функционалността „ Не безпокойте “ на вашия iPhone и по-късно автоматизирано я изключва, когато напуснете несъмнено място.

В iOS 16.4 Apple прибавя доста повече варианти към това приложение, с цел да ви помогне да си „ приготвите нови предписания “ за автоматизация. Някои от новите дейности включват заключване на екрана на устройството ви, изключване на устройството, задаване на VPN, заглушаване на непознати позвънявания или автоматизирано задействане на Нощен режим на екрана, който автоматизирано реалокира цветовете на екрана в по-топлата част на спектъра, с цел да улесни очите ви през тъмната част на деня.

7. Анимации в Apple Books

Apple връща в приложението една необичайно приемлива анимация – резултата на превръщане на страниците посредством „ навиване “ с ъпдейта iOS 16.4.

По някаква причина тази анимация, която имитира превръщане на страница, беше отстранена в iOS 16, само че в случай че сте пропуснали да видите по какъв начин цифровите ви страници се обръщат в приложението за книги на Apple, ще се зарадвате да видите този резултат още веднъж, когато преминете към iOS 16.4.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР