Интригата и прогнозите на кого президентът ще връчи третия мандат

...
Интригата и прогнозите на кого президентът ще връчи третия мандат
Коментари Харесай

Край на интригата: Президентът избра отново БСП за третия мандат

Интригата и прогнозите на кого президентът ще връчи третия мандат завършиха.  Румен Радев още веднъж избра да го получи " Българска социалистическа партия за България ".

Президентът ще връчи мандат на ПГ на левицата за изтъкване на претендент за министър-председател, оповестиха от " Дондуков " 2.

На 16 януари , понеделник, в 10.00 часа на " Дондуков " 2 президентът Румен Радев ще връчи досието на ръководителя на групата Корнелия Нинова - както гласи Конституцията. 

В този случай, при връчването на третия мандат, главният закон на страната планува той да бъде получен от парламентарна група, а не от номиниран за министър председател.

Отсега е ясно кой няма да поддържа мандат на Българска социалистическа партия за лъчение на постоянен кабинет - това са ГЕРБ, откакто водачът им Бойко Борисов удостовери позицията си и в събота. 

Третият мандат е последната опция за сформиране на държавно управление в границите на 48-то Народно заседание. Ако и той не бъде осъществен сполучливо, по Конституция президентът би трябвало да насрочи нови парламентарни избори.

Първият мандат бе връчен на ГЕРБ-СДС, само че съставът на държавно управление с претендент за министър председател проф. Николай Габровски не получи нужната поддръжка в Народното събрание.

Вторият изследователски мандат президентът връчи на претендента за министър- ръководител на " Продължаваме Промяната " акад. Николай Денков. Той не съумя да събере поддръжка от парламентарните сили за декларацията с целите на един предстоящ кабинет и върна празна директория на президента.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР