Интензивни проверки на Пътна полиция за неплатени глоби - акцията

...
Интензивни проверки на Пътна полиция за неплатени глоби - акцията
Коментари Харесай

Акция на Пътна полиция: Интензивни проверки за неплатени глоби

Интензивни инспекции на " Пътна полиция " за неплатени санкции - акцията стартира от през днешния ден в цялата страна, като предпочитано бяха проверявани колите по пътищата към граничните пунктове. От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че на водачите, които имат неплатени санкции, ще им взимат шофьорската брошура на място. Документът ще им бъде връщан, откакто се издължат.


С таблети на пътя служителите на реда от сутринта спираха водачите. И посредством въвеждане на данните им в електронната база се вижда кой има неплатени санкции и невръчени електронни фишове.
гл. контрольор Петър Соколов - отдел " Пътна полиция " на ГДНП: Работим от една година с устройства, които отпечатват електронните фишове на място. И мога да ви кажа, че в интервала, през който те работят - от май предходната година досега, през тези устройства имаме връчени 55 хиляди електронни фиша на водачи.
Това улеснява работата на пътните служители на реда, разясниха от Министерство на вътрешните работи. А в случай че спрян водач е с неплатена санкция или е изпуснал 14-дневния период за обжалване на фиша, му взимат книжката още на пътя, до момента в който не си заплати.

гл. контрольор - Петър Соколов - отдел " Пътна полиция " на ГДНП: Водачът ще отиде в най-близкия пункт, клон на банка или онлайн, както реши, каквато опция има и ще си заплати дължимите суми по фиша, след което ще му бъде върнато свидетелството за ръководство и той още веднъж става дееспособен лидер.
А в случай че не му е даден фиша, служителите на реда му го връчват на място.

Тази акция ще продължи до 6 май, като от Пътна полиция напомнят, че в случай че санкциите бъдат платени в 14-дневен период, има 30% понижение.

Тоест, в случай че санкцията е 200 лева, само че се заплати до 2 седмици, дължимата сума ще е 140. В акцията дружно с пътните служители на реда има и чиновници от Агенция " Пътна инфраструктура ", които ревизират колите за винетки.

 "Пътна полиция " ревизира с таблети дали сме платили санкцията си
Акция на Пътна полиция се организира в цялата страна. Приоритетно се наблюдават колите по пътищата към граничните пунктове.Проверява се дали водачите...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР