Инсинуациите за предполагаемо възможно използване на ядрено оръжие от Русия

...
Инсинуациите за предполагаемо възможно използване на ядрено оръжие от Русия
Коментари Харесай

Русия в ООН: Не бихме използвали ядрено оръжие в Украйна

Инсинуациите за хипотетично допустимо потребление на нуклеарно оръжие от Русия в хода на интервенцията в Украйна нямат ни най-малка рационална основа, критериите за потребление на такова оръжие нямат нищо общо със сюжета, който се развива в Украйна. Това съобщи в понеделник Дмитрий Полянски, първи заместник-постоянен представител на Руската федерация в Организация на обединените нации, по време на сесия на Комисията по разоръжаването на Организация на обединените нации, представен от ТАСС.

Според Полянски сходни " клевети " се популяризират от западните страни, " с цел да се провокира анти-руската нервност и са предопределени за аудитория, която не е осведомена с основите на съветската политика за сигурност и защита, която има чисто защитителен темперамент. "

" Противно на измислените през днешния ден сюжети, потреблението на нуклеарен капацитет от Русия е допустимо единствено в отговор на потреблението на нуклеарни и други типове оръжия за всеобщо заличаване (ОМУ) против нея и (или) нейните съдружници, или при положение на експанзия против страната ни с потреблението на стандартните оръжия, когато самото битие на страната е застрашено, " - акцентира дипломатът: " Тези критерии по никакъв метод не могат да бъдат приложени към сюжета, който в този момент се развива в Украйна. "

" Съединени американски щати би трябвало да извадят нуклеарните си оръжия от Европа и да отстранен инфраструктурата, която да способства тяхното потребление , " сподели Полянски.
 Кремъл осъжда полските мнения за нуклеарни оръжия
Кремъл осъжда полските мнения за нуклеарни оръжия

Песков: Подобен ход ще докара до ескалация на напрежението на континента

На 29 март: " Русия би употребила нуклеарни оръжия единствено когато е застрашено съществуването на страната - а не вследствие на продължаващата война в Украйна , " представен от CNN.

" Какъвто и да е резултат от интервенцията (в Украйна), несъмнено, не може да бъде причина за потребление на нуклеарно оръжие ", сподели Песков. " Имаме идея за сигурност, която доста ясно гласи, че единствено когато има опасност за съществуването на страната, в нашата страна, можем да използваме и действително ще използваме нуклеарни оръжия, с цел да премахнем опасността за съществуването на нашата страна. "
 Дмитрий Песков пред CNN: Путин не е постигнал задачите си и не е да няма нуклеарен бутон
Дмитрий Песков пред CNN: Путин не е постигнал задачите си и не е да няма нуклеарен бутон

Отказа да отхвърли, че Москва не мисли за потребление на нуклеарно оръжие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР