Инфлацията и краят а пандемията вещаят спад на приходите от

...
Коментари Харесай

Ръстът на приходите от уеб-реклама се успокоява


Инфлацията и краят а пандемията вещаят спад на приходите от уеб-реклама (снимка: CC0 Public Domain)

След невиждания растеж на приходите от интернет-реклама предходната година в този момент цифровите платформи – в това число Alphabet, Meta Platforms, Snap и Twitter – са изправени пред отрезвяващата действителност: лудият напредък не може да продължава безпределно. Тенденциите са растежът на уеб-рекламата, провокирани от пандемията, да се успокоява, отчет на водещ анализатор.

Изследователската компания MoffettNathanson понижи прогнозите си за приходите до 2025 година за всяка от четирите компании – освен това с двуцифрени проценти.

Разходите на бизнеса в Съединени американски щати за цифрова реклама са нарастнали набъбнаха с 38% през 2021 година по отношение на миналата година. Alphabet, най-голямата платформа за цифрова реклама в света, означи рекордни доходи от 257 милиарда $ през тази година.

Сега обаче, когато пандемията стихва, а инфлационният напън стяга стопанските системи по целия свят, е време за изстудяване, сочи отчетът, оценяващ евентуалното влияние на световната обстановка върху приходите от уеб-реклами през идващите няколко години.
още по темата
„ След години на свръхрастеж в този момент в действителност сме загрижени за дълготрайния напредък на цифровата реклама “, написа Майкъл Натансън, анализатор в MoffettNathanson, в отчета. Според компанията, растежът на рекламния пазар през предходната година е движен частично от „ невиждан скок “ в рентабилността на фирмите, които икономисаха пари от офис-пространство и надлежно имаха повече запаси за харчене за маркетинг. Естествено, принос имаше и устремът на огромните марките да подбуден купувачите да пазарят онлайн, споделя Натансън.

Но електронната търговия като % от продажбите на дребно се връща към равнищата отпреди пандемията, а корпоративните разноски евентуално ще се покачат със завръщането на служащите по офисите. Това значи, че секторът на онлайн-рекламата би трябвало да се подготви за спад в темповете на напредък на бизнеса.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР