Има такъв народ последни представиха противоинфлационните си мерки. Минути преди

...
Има такъв народ последни представиха противоинфлационните си мерки. Минути преди
Коментари Харесай

ИТН последна представи мерките си за преодоляване на инфлацията -

" ИТН " последни показаха противоинфлационните си ограничения.

Минути преди съдружния съвет довечера на влизане в Министерски съвет Любомир Каримански показа 11-те оферти на Има Такъв Народ .
5% Данък добавена стойност за газ, ток, вода и парно за всяко домакинство, потребено приблизително за предходната година; Намаляване на данъчната облага със сумата на инвестицията в дълготрайни активи за настоящата година; Освобождаване от корпоративен налог на започващи компании за първите три години, през които не са свързани лица; Предоставяне на опция за ускорена данъчна обезценка на новозакупени активи; Въвеждане на необлагаем най-малко в размер на 500 лева, считано от 1 юли; Диференцирана ставка на Данък добавена стойност в размер на 5% за производители на плодове и зеленчуци, както и на биопроизводство от 1 юли за период до 2 години; Диференцирана ставка в размер на 0% за произвеждане на самун и хлебни артикули за интервал до 2 години, считано от 1 юли; Диференцирана ставка на Данък добавена стойност в размер на 5% за книги - непрекъсната мярка; Преразглеждане на всички контракти за концесии в енергийния бранш, водоснабдяване и други със стратегическо значение за националната сигурност; Децентрализация на бюджетните доходи към общините - 2,5% от налога общ приход да се насочат към общините, където се прави самостоятелна икономическа дейност; От първи края на юни въвеждане на безмълвното единодушие.
Любомир Каримански добави, че първите два експертни съвета за противоинфлационните ограничения са били общи и не е обсъждано нищо в конкретика. Вчера той разгласи, че в петък се е опитал да показа в елементи концепциите на партията си, само че не му е била дадена думата. Ще показа ограниченията на съдружния съвет и ще чака план за нужните суми за тях, какъвто е имало както за предложенията на Демократична България, по този начин и за тези на Българска социалистическа партия.

Станислав Балабанов пък настоя " тези, които предават националния интерес на България, да ревизират позицията си ". Той засяга премиера Кирил Петков и външнополитическия му екип, които, съгласно партията на Слави Трифонов, водят друга външна политика по проблема със Северна Македония. 

" Истината боли, изключително когато се изрича свободно. Ако четете сред редовете в поста на Слави Трифонов и потърсите и обстоятелствата, ще се убедите в истината, каквато е във връзка с съответни персони като министри " -  с тези думи Балабанов разяснява вчерашната обява на Слави Трифонов и добави:

" Кой сегашен вицепремиер е бил началник на политическия кабинет на министър от ГЕРБ? Кой народен представител от " Продължаваме промяната " беше член на младежкия ГЕРБ? ", попита риторично той.

Балабанов упрекна министър Даниел Лорер, че „ безогледно ” е излъгал с избрания и грозни нападки във връзка с поста на Трифонов, който показвал истината. „ Нали вървяхме против съответния модел, когато се назначаваха родственици по министерствата. Какво се случва в този миг ”, попита Балабанов.

Владислав Панев  от Демократична България съобщи, че ще упорстват помощите по ограниченията да бъдат разпределени заслужено. Той настоя и за промени в стопанската система и енергетиката.

" Не просто обезщетения, а промени ", настоя той.

Депутатът от Демократична България се разгласи против намаляването на Данък добавена стойност за хляба, поискано от Българска социалистическа партия.

Той добави, че по-голямата част от ограниченията са обсъждани в обединението. Панев изясни, че Демократична България няма да показва нови оферти, каквито се появиха от всички останали партии в обединението от през вчерашния ден до през днешния ден. Политическа партия показа нови хрумвания през вчерашния ден, Българска социалистическа партия по обяд, а Има Такъв Народ довечера.

Мартин Димитров отговори на обвиняванията на Има Такъв Народ, че партии в обединението си приписват ограничения, заложени в съдружното съглашение, визирайки прага за регистрация по Данък добавена стойност. По думите му няма нищо неприятно в това ограниченията да се ползват от всички. Панев пък добави, че предлагането за необлагаем най-малко от 500 лева е заложено в предизборната стратегия на Демократична България. По думите му обаче тъкмо тази мярка сега е проинфлационна.

От " Демократична България " отхвърлиха да разясняват проблема със Северна Македония, тъй като съветът довечера е за стопански ограничения

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР