Има повишение на. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц.

...
Има повишение на. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц.
Коментари Харесай

Ваканцията на депутатите забавя отпадането на карантината при COVID-19

Има покачване на. Т ова съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев пред Нова телевизия.

Той обаче означи, че в случай че обстановката се съпоставя с тази от януари или февруари 2022 година, то нищо изключително не се случвало.

Кунчев уточни, че е било направено предложение от здравните експерти при този метод на протичане на болестта карантината да отпадне.

" Министерският съвет го одобри и изпрати към Народното събрание предложение при започване на септември - защото това е обвързвано с промени в Закона за здравето. За страдание, по отношение на изборите виждате, че с тази едномесечна почивка нещата се отсрочват във времето ", означи той.

Експертът съобщи, че от края на август е почнало повишение на броя на болните, само че в множеството случаи те не се нуждаят от болнично лекуване. Той регистрира, че все още 400 души са настанени за лекуване в цялата страна , а в интензивни браншове са настанени под 30 души, които са в животозастрашаващо положение.
 Христо Хинков не готви ограничаващи ограничения за Коронавирус
Христо Хинков не готви ограничаващи ограничения за Коронавирус

На национално равнище има задоволително ваксини за грип

Относно спомагателните ограничения, въведени от столичната здравна ревизия в учебните заведения, Кунчев разясни, че това не ново решение. По негови думи подобен филтър във всички образователни заведения, и най-много за дребните в яслите и градините, постоянно е имало.

" Той е доста значим освен за това заболяване, само че и за респираторни инфекции, грип и разнообразни шарки. Деца със признаци на заболяване не би трябвало да бъдат допускани до учебния развой, в детски градини или ясли ", безапелационен бе специалистът.
 Здравните управляващи не знаят за нова пандемия, само че се готвят за скок на COVID-19 през октомври
Здравните управляващи не знаят за нова пандемия, само че се готвят за скок на COVID-19 през октомври

Засега не се плануват ограничавания

Той съобщи, че в случай че в този момент в даден клас има болно дете от ковид, класът би трябвало да премине в онлайн образование, а фамилията предстои на карантина . Броят на контактните лица зависел от интензивността на контакта.

Кунчев уточни, че до момента в който грипът се чака да стане деен към края на годината и най-вероятно ще доближи епидемиологични равнища през януари и февруари, то COVID-19 ще бъде най-активен през ноември .

Той акцентира, че за хората във високите възрастови групи и изключително за тези с хронични болести е от основно значение слагането на ваксина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР