Има нагласа у мнозинството в ресорната комисия и в парламента

...
Има нагласа у мнозинството в ресорната комисия и в парламента
Коментари Харесай

Нямаме право на пета грешка. До дни ще има общ проект за промени в конституцията


" Има настройка " у болшинството в отрасловата комисия и в Народното събрание в идващите дни да бъде импортиран общ законопроект за смяна на конституцията. Това сподели ръководителят на комисията по конституционни въпроси Радомир Чолаков (ГЕРБ) на първото съвещание на комисията.

По думите му до няколко дни ще бъде импортиран общ законопроект на " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ), ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" Четири пъти е променяна конституцията в главата " Съдебна власт " и четири пъти е правена неточност. Нямаме право на пета неточност ", сподели Чолаков пред публицисти в Народното събрание.

На съвещанието Надежда Йорданова от ПП-ДБ напомни промени в конституцията. С измененията се цели да се ограничи властта на основния прокурор, да се спре феодализацията на локалната власт, да се реформира правосъдната система, да се контролират функционалностите на служебното държавно управление. По-късно ГЕРБ удостовери, че поддържа препоръчаните промени, които са утвърдени и от Движение за права и свободи.

Екатерина Захариева от ГЕРБ сподели, че партията ѝ има хрумвания във връзка с Инспектората на Висшия правосъден съвет (ВСС).

" По отношение на служебните кабинети би трябвало да намерим малко по-балансиран вид, има разнообразни модели ", сподели Захариева. Тя добави, че ГЕРБ не поддържа предлагането на ПП-ДБ за най-много два мандата на кметовете.

Мая Димитрова от Българска социалистическа партия сподели, че към този момент партията няма законопроект и оферти за изменение на конституцията, само че ще изрази мнение, когато бъде показан готовият законопроект.

" Възраждане " ще отхвърли всички оферти за конституционни промени, импортирани от " представителите на сглобката ", сподели Златан Златанов на съвещанието.

Движение за права и свободи не взе отношение по тематиката.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР