Икономическият министър на Обединеното кралство Андрю Грифит смята, че криптовалутите

...
Икономическият министър на Обединеното кралство Андрю Грифит смята, че криптовалутите
Коментари Харесай

Криптовалутите и изкуственият интелект са изключително важни според британски министър

Икономическият министър на Обединеното кралство Андрю Грифит счита, че криптовалутите и изкуственият разсъдък (AI) са значими за портфолиото на Лондон.

Той счита Лондон за “ “, когато става въпрос за контролиране на криптоактивите, изкуствения разсъдък и други нововъзникващи технологии. Блокчейн и крипто технологиите намират почва за развиване под управлението на министър-председателя на Обединеното кралство Риши Сунак.

Андрю Грифит, министър на стопанската система към Министерството на финансите, съобщи в бизнес подкаста In the City на Bloomberg, че криптовалутите и изкуственият разсъдък (AI) са все по-важни за Лондон.

По време на визитата си в Ню Йорк той се срещна с вложители и изясни на компаниите по какъв начин Лондон се усъвършенства, с цел да се трансформира в център за крипто и AI. Британската столица притегля крипто и AI компании като част от напъните на английския министър председател Риши Сунак.

Освен това държавното управление на Обединеното кралство предприе по-нататъшни стъпки към контролиране на разнообразни криптоактиви и други цифрови активи посредством пълномощията, предоставени му според FSMA 2023. Също по този начин Английската централна банка разгласява своя проект за това по какъв начин ще контролира постоянните монети и криптовалутите.

Що се отнася до програмата му преди идващите избори, Грифит я разказа като “съвкупност от незначителни облаги ”, в това число проекти за вкарване на повече спестявания в некотирани активи като частни финансови вложения и строителни планове. ”

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР