И следващият кабинет ще бъде коалиционен. В България няма толкова

...
И следващият кабинет ще бъде коалиционен. В България няма толкова
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Коалиция с ГЕРБ е невъзможна, не са изоставили корупционните практики - Политика

И идващият кабинет ще бъде съдружен. В България няма толкоз огромна политическа мощ, която да получи опция да ръководи независимо. И в тази обстановка политиците би трябвало да проявят разсъдък и примирение и да работят в името на функциониращи държавно управление и парламент. Това сподели пред Нова телевизия Надежда Йорданова, някогашен правосъден министър и сегашен лидер на листите на „ Демократична България в 23 МИР и в Русе.

Йорданова изясни, че Демократична България е предложила предизборна коалиция на „ Продължаваме промяната ”, с цел да се реши още при започване на предизборната конкуренция коя ще бъде първата политическа мощ и на кого ще бъде връчен мандатът.

„ Това е притегателна мощ за гласоподавателите. Но решението към този момент е ясно. То дава опция на Демократична България да съобщи още по-ясно своята физиономия, цели и цели ”, уточни тя.

Според Йорданова партията ѝ не може да се коалира с ГЕРБ в бъдеще.

„ Те пропуснаха доста благоприятни условия. За страдание към момента не са изоставили старите корупционни практики. На този стадий имаме коренни разлики ”, разяснява лидерът на листи.

Тя разяснява и работата на съда и прокуратурата.

„ В България 97% от импортираните обвинителни актове завършват с неоправдателни присъди. Проблемът, с който би трябвало да се оправим, е в случаите, които не стигат до съда, проверяват се прекомерно дълго, въобще не се проверяват или следствията се приключват прибързано ”, изясни Йорданова.

Тя бе безапелационна, че институциите са по-важни от личностите.

„ Не бива едно или друго решение да бъде поставяно в залог по отношение на избран човек ”, счита Йораданова.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР