Хората продължават да конструират автомобили. Въпреки че видеоклиповете на гигантски

...
Хората продължават да конструират автомобили. Въпреки че видеоклиповете на гигантски
Коментари Харесай

Екзоскелетни жилетки подпомагат работата на конструкторите на Ford

Хората не престават да конструират коли. Въпреки че видеоклиповете на великански роботи, сглобяващи коли, са същинска атракция в интернет, хората не престават да са значима част от този развой. Повтарящите се дейности, обвързани с физическо натоварване, обаче постоянно водят до поява на хронични контузии. Затова и автомобилният колос Ford предлага екзоскелетни жилетки на своите чиновници в 15 монтажни завода по целия свят.



EksoVests, основани от Ekso Bionics, са механични устройства, които не разполагат с мотор или акумулатори, с цел да създадат човек по-силен, само че обезпечават пасивна помощ за ръцете на чиновниците при натоварвания сред два и осем кг. Когато човек тръгне да подвига избран товар нагоре, жилетката подсигурява допълнитрелна резистентност на ръцете – колкото по-високо стигат те, толкоз повече оказва помощ системата. " Това не е укрепител на силата, а на издръжливостта ", разяснява пред Engadget Марти Сметс, механически специалист на Ford, отговарящ за човешките системи и виртуалното произвеждане.

Ford тества жилетката в два завода в региона на Диърборн, Мичиган през последните 16 месеца и по думите на Сметс, с помощта на триумфа на това изследване, в границите на което чиновниците са употребявали жилетката по време на 86% от промяната, автомобилният производител взема решение да употребява екзоскелета в 15 монтажни завода по целия свят.

Сметс обръща особено внимание, че жилетката се употребява единствено от дребна част от монтажната линия. В последна сметка, в границите на 15-те монтажни завода се употребяват общо 75 устройства, което не е по никакъв начин доста. " Към днешна дата това е единствено въздържан скелет за подсилване на горната част на ръката, който оказва помощ при работа над главата ", разяснява Сметс, като отбелязва, че това е единствено началото.

Като цяло, Ford гледат на екзоскелетните жилетки като на дълготрайна инвестиция. С стартирането им в приложимост, въпреки и в дребен мащаб, компанията е в положение да сътвори цялостна система, която може да бъде доразработена по едно и също време с узряването на технологията.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР