Honda ще изключи напълно дизеловите двигатели от европейското си портфолио

...
Honda ще изключи напълно дизеловите двигатели от европейското си портфолио
Коментари Харесай

Honda спира продажбите на дизелови автомобили в Европа през 2021 г.

Honda ще изключи изцяло дизеловите мотори от европейското си портфолио още през 2021 година, сподели нов разбор на Ройтерс. По-строгите регулации за излъчванията се удостоверяват от намаляващото търсене на дизелови модели, което принуждава автомобилния производител да ограничи този вид мотори и да се концентрира над електрификацията.

Освен последователното прекъсване на продажбите на дизелови модели в Европа от 2021 година, Honda желае през 2030 година най-малко две трети от продажбите в света на модели на марката да бъдат на екологично чисти коли, като в същото време има концепцията да понижи индустриалните си разноски в международен мащаб с 10%. По-рано тази година компанията разгласи, че възнамерява през 2021 година да закрие фабриката си в Суиндън в Англия, където създава Civic и Civic Type R, което ще остави 3500 чиновници без работа. Спестяванията, направени посредством този развой на преструктуриране, ще бъдат употребявани за усилване на научноизследователската и развойна активност.

Honda не е първата автомобилно марка, която афишира смяна на фокуса от дизелите към електрификацията. По-рано тази година Volvo пусна последното си потомство дизелови мотори, които се чака да останат за 5-6 години и към този момент ще предлага модели с хибридно или напълно електрическо задвижване. Концернът Daimler също официлно разгласи отхвърли си от разработка на нови мотори с вътрешно горене, трансформирайки марката Smart в производител на електрически модели. Това не значи, че дните на дизела са преброени, защото съгласно BMW той има бъдеще още към две десетилетия на пазара, тъй че на доктрина към момента би трябвало да може да бъде закупен чисто нов дизелов автомобил през 2040 година, макар идния взрив на електрическите автомобили.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР