Ловец, спипан в крачка от горските, се оправда, че се

...
</TD
>Ловец, спипан в крачка от горските, се оправда, че се
Коментари Харесай

Спипаха ловец в крачка край Веселие! Той: Разхождам се със заредена пушка за кураж, има много мигранти

Ловец, хванат в крачка от горските, се оправда, че се разхожда със заредена пушка в гората, с цел да се пази от мигранти, научи Burgas24.bg .  

Главен експерт в Югоизточно държавно дружество - Сливен получил информация за нарушител, който редовно ловува в нарушаване на закона в региона на село Веселие. На 25 октомври 2023 година горският, дружно с двама негови сътрудници, се разположили в държавно горско стопанство " Ропотамо “.  Около 13 часа е видян човек с ловна пушка, който върви през гората. Въпросният е носил в съединено състояние и отвън калъфа ловна пушка, в която имало сложени два ловни патрона диаметър 16. На въпрос дали има билет за лов или позволение, декларирал че няма документи. Започнал да се държи предизвикателно с проверяващите. Опитал се да се отдалечи от мястото и провел диалози по телефона си с родственици и юрист. Горските поискали подкрепление от чиновниците на Районно ръководство Приморско, както и от РДГ-Бургас. Главен контрольор в РДГ-Бургас попитал мъжа за какво носи пушка със себе си, на което той дал отговор, че се разхожда и тъй като в региона има доста мигранти, е взел пушката " за кураж “.

Оръжието било конфискувано от полицейските чиновници, които образували за случая бързо произвеждане.  В хода на следствието мъжът трансформирал версията си и стартирал тезата, че е намерил инцидентно пушката, до момента в който се разхожда и я е взел със себе си, с желанието да я съобщи в кметството.

На свое съвещание в понеделник Районен съд – Бургас е удостоверил наказателно разпореждане, издадено от шефа на РДГ-Бургас, с което за нарушаването на ловеца е наложена  глоба в размер на 100 лв.. Той също по този начин е лишен от право да ловува за период от три години. Отнета в интерес на страната е и пушката.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР