Хиляди хора се записаха да изпробват халюциногенни или магически“ гъби

...
Хиляди хора се записаха да изпробват халюциногенни или магически“ гъби
Коментари Харесай

„Има списък с чакащи“: Хиляди се записаха да пробват легално халюциногенни гъби в Орегон

Хиляди хора се записаха да тестват халюциногенни или „ вълшебен “ гъби в лицензиран център в щата Орегон, написа Асошиейтед прес. За сесия от към шест часа възрастни над 21 години могат да изживеят резултатите на този тип опиат напълно легално и в безвредна среда.

Центърът за лекуване в Юджийн, Орегон, отвори порти през юни и  предлага храна и чай, които съдържат псилосибин – веществото в халюциногенните гъби, което провокира наркотична реакция. Щатът публично одобри този вид опиат да се предлага в дребни дози като лекуване.

Центърът има лист с над 3000 чакащи, доста от които страдат от меланхолия, посттравматичен стрес или страдат от нелечими заболявания.

Снимка: Getty Images

За да изпитате резултата на магическите гъби не е нужна рецепта. Създателите на центъра имат вяра, че потреблението на псилосибин ще докара до гражданска война в менталното здраве.

Според изследвания през годините  псилосибинът въздейства удобно на хора с разнообразни психологични болести и разстройства. Макар да остава незаконен в множеството Щати, през 2018 година Администрацията по храните и медикаментите го дефинира „ от значително значение “ за изследванията на психотични медикаменти.

На онкоболните пациенти е даден псилоцибин - психоактивната съставна част в " магическите гъби "

Медиците считат, че псилосибинът оказва помощ на мозъка да се реорганизира, като по този метод потребителят по-лесно приема нови способи на поведение и преодолява ментални проблеми.

Снимка: Getty Images

Как е контролирано?

Клиентите на центъра в Орегон първо минават през сесия с лицензиран наблюдаващ, който е неразделно до тях по време на действието на гъбите. Той може да откаже достъп до опиата на тези, които имат дейна неуравновесеност, страдат от мисли за пострадване на други или на себе си, или са приемали литий за лекуване на фикс идея през последния месец.

Потребителите не могат да закупят гъби за у дома и би трябвало да останат в центъра до цялостното отминаване на резултатите от приема им.

Снимка: Getty Images

Цената на услугата е много висока – може да доближи до над 2000 $ на сесия, която покрива лицензиран наблюдаващ, разноските на центъра по грижата за потребителите, както и лабораторно тестван псилосибин.

Снимка: Getty Images

Орегон – водачът в промените за наркотични субстанции

През годините щатът Орегон се е трансформирал в водач при преразглеждането на другите наркотични субстанции.

Извън използването на псилосибин в следена среда, през 2020 година гласоподавателите в щата утвърдиха декриминализацията на тежки опиати.

Орегон е първият щат, който легализира марихуаната и я позволи за потребление.

Снимка: Getty Images

На територията на щата има 10 лицензирани центъра за потребление на псилосибин, като известността им пораства, четирима публични „ фермери “ на вълшебен гъби, две лаборатории за тестване и десетки лицензирани наблюдаващи.

По принцип халюциногенните гъби могат да бъдат открити свободно в природата, само че доста наподобяват на други отровни типове. Експерти в бизнеса в Орегон предизвестяват потребителите да не се пробват да си набират вълшебен гъби за по-малко пари, защото техният генезис не е явен.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР