Херцогът и херцогинята на Съсекс са започнали да използват титлата

...
Херцогът и херцогинята на Съсекс са започнали да използват титлата
Коментари Харесай

Хари и Меган са започнали да използват титлата принцеса за дъщеря си

Херцогът и херцогинята на Съсекс са почнали да употребяват купата принцеса за щерка си Лилибет, оповестяват международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Наследниците на Хари и Меган получиха купите, откакто крал се възкачи на престола.

От Бъкингамския замък потвърдиха, че описът на наследниците ще бъде обновен. Това стана, откакто представител на херцозите на Съсекс обществено за първи път назова принцеса Лили в сряда при оповестяването на новината за кръщенето ѝ.

Предполага се, че кралят е знаел авансово, че по-малкият му наследник Хари и брачната половинка му Меган имат намерение да употребяват купата на щерка си, както и че се е водила преписка по въпроса.

Лили, която ще навърши две години през юни, беше кръстена в Калифорния в петък. " Мога да потвърдя, че принцеса Лилибет Даяна беше кръстена в петък, 3 март, от архиепископа на Лос Анджелис - преподобният Джон Тейлър ". 

Смята се, че купите ще се употребяват при публични мотиви, само че не и в всекидневието от херцозите на Съсекс, а това беше първата сходна опция след гибелта на кралица Елизабет Втора през септември м.г.

Хари и Меган се пробват да не се отхвърлят от правата, които децата им имат по рождение, а да им дадат опция сами да вземат решение, когато пораснат, за купите.

Лилибет беше наречена публично принцеса, откакто стана ясно, че родителите й са били помолени да се изнесат от вкъщи си в Обединеното кралство - Фрогмор котидж. Това се случва със единодушието на Чарлз Трети, като в допълнение отслабва връзките на херцозите на Съсекс с родната страна на Хари и кралския двор.

Кръщенето се е провело в дома на Хари и Меган в Калифорния, само че не е доказано дали кралят, Уилям или други кралски особи са били поканени.

Правилата за кралските трофеи, избрани от Джордж Пети през 1917 година, значат, че Арчи и Лили, като деца на наследник на монарх, автоматизирано стават принц и принцеса, когато Чарлз седна на престола.

Меган сподели в изявление с водещата Опра Уинфри, че Арчи не е получил купата принц поради расата му.

Когато Арчи се роди през май 2019 година, той беше седми в линията за заместничество на трона. Въпреки че беше правнук на монарха, момченцето не беше първороден наследник на предстоящ крал и по тази причина не стана принц автоматизирано.

През 2021 година се появиха известия, че в опит да ограничи броя на основните членове на кралското семейство, Чарлз е възнамерявал, когато стане монарх, да попречи на Арчи да стане принц.

За да направи това, той би трябвало да издаде специфичен документ, с които да се промени правото на Арчи и на Лили да носят купите принц и принцеса.

Херцозите на Съсекс към момента не са удостоверили дали ще участват на коронацията на Чарлз Трети през май, чиято дата съответствува с четвъртия рожден ден на Арчи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР