Хенри Кисинджър, оцелелият от Холокоста и професор от Харвард, който

...
Хенри Кисинджър, оцелелият от Холокоста и професор от Харвард, който
Коментари Харесай

Хенри Кисинджър - професорът от Харвард, който се превърна в епоха в дипломацията и икона на поп културата

Хенри Кисинджър, оживелият от Холокоста и професор от Харвард, който се трансформира в блестящ американски посланик, занаятчия в политическите операции и икона на поп културата - обичан от феновете и мразен от съперниците, умря. Той беше на 100 години и e умрял в сряда в дома си в Кънектикът, написа

Като основен асистент по външната политика на президента Ричард Никсън, Кисинджър оказа помощ за определянето на огромната интернационална тактика на нацията да се измъкне от непопулярна война и да възнамерява връзките си с две съперничещи си комунистически сили. През втория мандат на Никсън Кисинджър трябваше да се ориентира на фона на абсурда " Уотъргейт ", който погълна вниманието на неговия главнокомандващ и в последна сметка принуди президента да напусне. През цялото време той гневно защитаваше личната си политическа територия.

„ Моята съществена грижа по време на " Уотъргейт " не бяха следствията, които оформиха заглавията на деня. Трябваше да подкрепям доверието в Съединените щати като огромна мощ “, написа Кисинджър в записките си от 1982 година „ Години на катаклизми “. „ Станах фокусна точка на степен на поддръжка, невиждана за неизбран чиновник. Сякаш обществеността и Конгресът усетиха инстинктивно националната заплаха и сътвориха сурогатен център, към който да се сплоти националната цел ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР