Хънтър, синът на президента на САЩ Джо Байдън ще бъде

...
Хънтър, синът на президента на САЩ Джо Байдън ще бъде
Коментари Харесай

Хънтър Байдън ще бъде разследван за данъчни нарушения, ако републиканците спечелят Конгреса 

Хънтър, синът на президента на Съединени американски щати Джо Байдън ще бъде разследван за евентуални данъчни нарушавания, в случай че републиканците завоюват Конгреса. Това стана ясно, откакто чиновници на разузнаването осведомиха членове на Конгреса за бъдещите закани за изборите в Съединени американски щати. Тогава републиканката Елиз Стефаник от Ню Йорк, се опита да трансферира полемиката към друга тематика – Хънтър Байдън.

Хънтър Байдън беше обект на рецензии от страна на експрезидента на Съединени американски щати Доналд Тръмп по време на предизборната акция, най-много поради бизнес връзките си в Украйна и Китай.

Според източници тогава в Министерството на правораздаването, следствието има за цел да ревизира дали Хънтър и неговите бизнес сътрудници са нарушили данъчното законодателство и законите за пране на пари при търговски покупко-продажби в непознати страни, основно Китай. Когато татко му е бил вицепрезидент, Хънтър се е включил към борда на шефовете на украинската енергийна компания “Бирисма”. Републиканците подчертаха, че Хънтър Байдън е получавал до 50 000 $ на месец в “Бирисма”, макар че няма опит в петролния и газов бранш. Това даде съображение да се упрекна Байдън-старши във обстоятелството, че той и синът му са взели участие в корупционни схеми в Украйна.

През октомври предходната година имейлите на сина на Байдън попаднаха в медиите. От тази връзка излиза наяве, че той е могъл да уреди представителят на “Бурисма” да се срещне с татко му, до момента в който последният е бил вицепрезидент.

По този метод са се породили подозрения, че се е облагодетелствал от политическите си връзки и е основал предпоставки за спор на ползи, изключително поради обстоятелството, че Джо Байдън е бил надълбоко обвързван с политиката на Съединени американски щати във връзка с Украйна.

Стефаник насочи и питане към чиновниците от разузнаването, обвързвано с финансовите покупко-продажби на сина на Байдън, за това за какво тази тематика е останала без отговор.

Републиканците се приготвят за завръщане във властта и продобиване на изборите за Камарата на представителите и Сената. Те ще наблегнат върху финансовите транзакции, осъществени от преносимия компютър на Хънтър.

Белият дом от своя страна се готви да отбрани президента на демократите от всевъзможни обвинявания в непозволени дейности и да потвърди, че републиканците са водени от опортюнизъм.

Проверката за налозите на Хънтър се води досега от прокурор в Делауеър. Въпреки, че синът на Байдън в никакъв случай не е взел участие в предизборната президентска акция или в Белия дом, то участието му в борда на шефовете в украинска енергийна компания и напъните му да подписа покупко-продажби в Китай от дълго време повдигат въпроси, за това дали е търгувал с социална информация, предоставена му от тогавашния вицепрезидент.

Джо Байдън отхвърли да е приказвал със сина си за задграничния му бизнес.

New York Post за първи път заяви през октомври 2020 година са получили от юриста на Тръмп Руди Джулиани копие на корав диск на преносим компютър, за който се счита, че е на Хънтър, а в него има “всички типичен характерности на съветска осведомителна операция”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР