Хандбалният шампион на България при мъжете Шумен 61 продължава победната

...
Хандбалният шампион на България при мъжете Шумен 61 продължава победната
Коментари Харесай

Хандбалният шампион Шумен 61 продължава победната серия

Хандбалният първенец на България при мъжете „ Шумен 61 ” продължава победната си серия в шампионата на елита, оповестиха от клуба за Moreto.net.

В мач от 7-ия кръг възпитаниците на треньорите Никола Карастоянов и Костадин Семерджиев надиграха като посетители състава на „ Левски ” с 30:23. (на полувремето 15:10). Това бе шести следващ триумф на шуменци. И тази среща като цяло сподели, че първенците са водещ отбор в тазгодишното състезание със поръчка за нова купа.

Още при започване на дуела в Българене пролича разликата в класите на двата тима. Гостите дръпнаха с 2:0 с две бързи попадения на Бранимир Балчев и Димитър Грозев. В 8-ата минута резултатът набъбна до 6:1 и това бе знак, че изненада в този мач не може да има. Шампионите поддържаха порядъчен задатък до края на срещата, а още преди почивката вратарят Ивайло Костов на няколко пъти отхвърли играчите на домакините с съвършени намеси.

Трябва да се означи и фактът, че заради травми съставът на „ Шумен 61 ” не можа да разгърне в цялостна степен игровия си капацитет. За сметка на това обаче играчите, които се включиха в дуела, демонстрираха хъс и доста положителни взаимоотношения най-много в предпазен проект, което пък оптимално затрудни разгръщането на постепенните набези на „ Левски ”.

През второто полувреме домакините пробваха да стопят задатъка и приближиха гостите единствено на 2 гола, само че това бе всичко, което можаха да създадат против по-организирания и можещ състав на първенците.

Най-резултатен за спечелилите бе Димитър Грозев, който наниза 12 гола. Съотборникът му Бранимир Балчев осъществя 8 попадения.

„ Нелек мач – бяхме в доста камерен състав. Лазаретът е съвсем цялостен. Имаме доста контузени състезатели. Радвам се, че тези, които играха против „ Левски ”, дадоха всичко съгласно опциите си и настоящото им положение. И в последна сментка спечелихме. Юношите също се включиха добре ”, разяснява треньорът на първенците Костадин Семерджиев.

Той добави, че второто полувреме шуменци са подддържали разликата и като цяло не е имало заплаха от смяна на резултата.

„ Доволен съм мното от играта в отбрана и по-малко от нападението, само че това беше предстоящо поради изчезналите хандбалисти от тима. Удовлетворен съм от обстоятелството, че състезателите демонстрираха и усърдие, и предпочитание, тъй като мачът беше значим. Надявам се множеството от контузените играчи да се възстановят за идния ¼-финален мач от шампионата за Купата на България против „ Чардафон ”. Мачът е в Шумен на 3 декември.

Преди това, на 27 ноември първенецът излиза в отсрочен дуел от шампионата против „ Локомотив ” (Горна Оряховица). Срещата е планувана за 27 ноември от 16 ч.

Срещу „ Левски ” първенците играха в състав: Костов, Атанасов – 1, Добрев, Негованов, Симеонов – 1, Сали – 1, А. Димитров, Савов – 4, Хасанов, Ефтимов – 3, Каников, Грозев – 12, Балчев - 8
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР