Квартал Чайка буквално заприлича на джунгла. Тревата в някои райони

...
Квартал Чайка буквално заприлича на джунгла. Тревата в някои райони
Коментари Харесай

Квартал „Чайка във Варна заприлича на джунгла

Квартал „ Чайка " безусловно замязя на джунгла. Тревата в някои региони доближава човешки пердах, видя кореспондент на Moreto.net. Такива места има голям брой край детски градини и площадки. Децата могат да играя на гоненица или да вършат лабиринти в растителността с риск обаче да се изгубят на край.

Избуялите отвред треви трансформират в същинско предизвикателство прекосяването на пешеходци в някои елементи на квартала. Разбира се, гъстата и висока растителност значи и никаква обработка за кърлежи.

Преди двайсетина дни от Общината разпространиха известие, че графикът за косене на тревата в града върви по проект. Стана ясно, че обработката на регион „ Приморски " не прави изключение.

Шест компании са ангажирани с пролетното косене на зелените площи във Варна. Две компании работят в най-големия варненския регион „ Приморски ", като едната от тях обслужва и регион „ Вл. Варненчик ". Две компании правят дейностите по косене в централния регион „ Одесос " и по една компания в регионите „ Младост " и „ Аспарухово ".

Тревните площи във всички региони са 4353 дка. Те включват градски градинки, междублокови пространства и зелени площи в разграничителните линии на булевардите и централните улици.

Във вторник обаче стана ясно, че кметът Благомир Коцев е привикал озеленителните компании поради сигнали на жители. Високите и избуяли треви обаче са забележими отдалеко с просто око и без сигнали на жители. И това би трябвало да е изключително очевидно за ангажираните с въпроса във всяко районно кметство.

„ От „ Приморски " рапортуваха, че зелените площи по пътя за курорта „ Св. Константин и Елена " и за кв. „ Виница " са окосени, предстоят да стартират дейностите по пътя за курорта „ Златни пясъци ". От кметството се оплакаха, че бюджетът е задоволителен, само че липсва потенциал на компанията. Тя от своя страна пое ангажимент до края на месеца да приключат дейностите по втора коситба в региона. ", се показва в известието на Общината.

Ако до края на месеца косенето не се случи в „ Чайка ", може би тревите ще стартират да засенчват и първите етажи на жилищните блокове. В момента растителността доближава балконите и с този ритъм евентуално скоро ще ги задмине. Все по – скрити ще стават оградите на детските площадки, а кърлежите ще пируват необезпокоявани.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР