Групировката "Ислямска държава", която пое отговорност за нападението с нощ

...
Групировката "Ислямска държава", която пое отговорност за нападението с нощ
Коментари Харесай

Ислямска държава показа атентатора от Париж

Групировката "Ислямска страна ", която пое отговорност за нападението с нощ в събота вечер в Париж, популяризира през днешния ден видеозапис, в който млад мъж, показан като причинител на атентата, се заклева във честност към джихадистката организация, съобщи Франс прекс.
Пропагандната организация на "Ислямска страна " Амак разгласява в Telegram видеоклип, който демонстрира млад мъж с качулка и черна маска, скриваща по-голямата част от лицето му, който се заклева във честност към водача на "Ислямска страна " Абу Бакр ал Багдади, съобщи Българска телеграфна агенция.
Той приканва мюсюлманите от Европа да отидат на територията на "Ислямска страна " или, в случай че не съумеят, да правят офанзиви вкъщи: "Те затвориха вратата за хиджра (емиграция) пред нас, по тази причина ги ударете вкъщи ", съобщи ДПА. Той се обръща към своите "братя муджахидини " на френски, подправен с обособени изречения на арабски: "Бъдете мощни, тъй като успеха е близо, по волята на Аллах ". По думите му офанзивите против Европа са отговор на въздушните удари против "Ислямска страна ", в които Франция е взела участие интензивно и се обръща към французите: "Вие първи започнахте за убивате мюсюлмани, а когато ви отвръщат, хленчите. Ако желаете това да спре, окажете напън над своето държавно управление ".
Автентичността на записа не може да бъде доказана, отбелязва ДПА.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР