Григор Димитров ще излезе този следобед около 14:00 часа българско

...
Григор Димитров ще излезе този следобед около 14:00 часа българско
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Емил Руусувори - анализи, очаквания и коефициенти

Григор Димитров ще излезе този следобяд към 14:00 часа българско време на корт номер 7, с цел да се опита да реализира втората си победа на Ролан Гарос. Българинът ще има нелеката задача да се изправи против Емил Руусувори, който е един от младите състезатели с непрекъснат напредък в играта си и неслучайно през този сезон може да се похвали с постигане до 1/4-финала на Мастърса в Индиън Уелс.

Двамата до момента в никакъв случай не са се срещали между тях, само че жребият ги беше събрал дружно и на конкуренцията в Мадрид, където финландецът остана на три гейма от ефектен триумф над бъдещия първенец Карлос Алкарас, който след това в профил родния ни представител. Всичко това ни демонстрира, че през днешния ден Григор ще си има работа с един доста сериозен противник, тъй че дано не губим повече ненужно време и се заемем с нашите обичайни разбори на мачовете с присъединяване на най-хубавия български тенисист.

Какво би трябвало да знаем и можем да чакаме от Емил Руусувуори?

Руусувуори се намира под номер 46 в международната класация, висок е 188 сантиметра, десничар е и извършва бекхенд с две ръце. Досега финландецът е достигал най-вече до 37-ата позиция в класацията на ATP.  Любимата настилка на скандинавеца са твърдите кортове, на които е постигнал единствения си край на равнище ATP. Това се случва на миналогодишното ATP 250 съревнование в Пуна, където той отстъпва в разногласието за трофея на Жоао Соуса, а също така е завоювал и 4-те си Чаланджър трофеи на хард корт.

Финландецът несъмнено не се тормози от огромната сцена и може да се похвали с победи над Доминик Тийм и Александър Зверев, когато двамата играчи към момента бяха част от топ 10 на международния тенис, само че до момента в никакъв случай не прекосявал втория кръг на " мейджър " шампионат. Клеят пък несъмнено не е обичаното покритие на международния номер 46, който е спечелил едвам 14 от 33-те си срещи върху алена настилка в ATP Тура, само че в същото време съвсем всички от тези победи са реализирани през последните два сезона, което демонстрира съществено усъвършенстване в играта на Руусувуори на землени кортове.



24-годишният тенисист е същинска стена от дъното на корта и на пръв взор няма забележими недостатъци в своя тенис. Скандинавецът е доста стабилен и от двете страни, като форсира топката със сериозна лекост, напомняйки ненапълно стилово на Яник Синер, който пък евентуално ще е идващият противник на спечелилия от срещата на Димитров и непоставения състезател.

Тенисът на финландеца не свети с нещо изключително, само че е доста прагматичен и малко тенисисти могат да се похвалят с по-голяма резистентност в дългите разигравания. Всичко това наскоро накара Ник Кирьос да заключи, че бъдещето на спорта се обрисува да бъде извънредно скучно, в случай че има повече състезатели от вида на Руусувуори, само че аз не бих бил толкоз краен, тъй като изрично скандинавецът си служи по най-хубавия метод със своите достолепия в играта и форхендът му може да бъде в действителност впечатляващ, когато го разгърне оптимално.

Как би могъл да противодейства Григор Димитров?

Гришо ще има главната задача да разбие ритъма на противника и допустимо най-често да разнообразява разиграванията, защото по-нискоранкираният играч несъмнено би имал преимущество в неутралните замени от дъното на корта, където е кадърен да държи доста високо движение.

Същевременно обаче Руусувуори не е изключително убеден, щом би трябвало самичък да търси завършващото отиграване и избира да да употребява силата на съперника си, с цел да го отвърна. Точно по тази причина Димитров е задължен да бъде оптимално акуратен със своите офанзиви, като също по този начин би могъл съзнателно да заема отбранителна позиция в някои значими точки, тъй като има сериозен късмет ръката на неговия противник да трепне.

Финландецът безспорно е един от тенисистите с най-скромен начален удар в първите 50 на света и доста постоянно мачовете му се трансформират в същински маратони, а пробивите валят един след различен. Това ни демонстрира, че някогашният номер три може да заеме нападателна позиция на ретур и да се възползва оптимално от този минус в играта на непоставения състезател.

Играта на мрежата е друга сериозна пробойна в тенис арсенала на скандинавеца, тъй като той играе изтеглен доста зад главната линия и рядко се озовава в тази зона от корта, където е мощно уязвим и несъмнено хасковлията може да намерения за скъсени слайсове, с които да го привиква напред.

 



Очаквания и коефициенти:

Несъмнено през днешния ден първата ни ракета ще има по-трудна задача на корта по отношение на предходния си дуел с квалификанта Тимофей Скатов и Руусвуори има нужната класа да направи тежки нещата на корта за родния ни представител, в случай че той покаже съмнения. Същевременно не мисля, че скандинавецът разполага с необходимите оръжия, с които да стигне до триумф над Димитров, който чакам да води играта съвсем през цялото и мачът ще е съвсем напълно на неговата игра, а това ме кара да предвидя победа с 3:1 сета в интерес на 28-ия подложен.

Букмейкърите също дефинират Димитров за любимец, предлагайки ставка от 1.44 за негов краен триумф, до момента в който възможностите на американеца се котират на 2.75. Ние пък можем единствено да се надяваме, че тези предварителни упования фактически ще се сбъднат и нашият съотечественик ще доближи до третия стадий в Париж, а срещата още веднъж ще може да наблюдавате на нормалните линкове в Tennis.bg!

 

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР