Григор Димитров ще играе на четвъртфинал на US Open за

...
Григор Димитров ще играе на четвъртфинал на US Open за
Коментари Харесай

Вдъхновеният Григор Димитров си уреди среща с Роджър Федерер на US Open

Григор Димитров ще играе на четвъртфинал на US Open за пръв път в своята кариера, откакто победи Алекс Де Минор. Българинът се оправи с 20-годишният представител на Австралия в три сета 7:5, 6:3, 6:4 и стигна втората седмица на конкуренцията.

След като дотук осминафиналът (2014 и 2016) беше най-хубавият резултат на някогашния №3 в света, от третия път той съумя да прескочи тази фаза.

Димитров си обезпечи среща с петкратния първенец в Ню Йорк Роджър Федерер на четвъртфиналите, който също безпроблемно преодоля първата седмица.

Двубоят на корт Grandstand продължи два часа и пет минути.

Австралиецът сподели, че няма да се даде елементарно на Димитров още през цялото време, като българинът имаше проблеми във втория си сервис гейм. Той трябваше рано да избавя точка за пробив, само че се оправи.

След сериозното начало на сета Димитров стартира да играе все по-добре и сподели уверенст. Бившият №3 взимаше елементарно подаванията си, като нямаше толкоз благоприятни условия в сервис геймовете на Де Минор.

Ключовият миг пристигна при 6:5 в интерес на Димитров. Тогава той поведе с 30:0 и му се отвори възможнст да пробие. Де Минор се пречупи и сподели недостатъци, като трябваше да съобщи първата част след 48 минути игра.

Това беше и първата опция за пробив пред българина, като той сподели отлична успеваемост. Димитров беше доста постоянен на сервис, като вкара 63% от първото си подаване.

Втората част се разви още по-добре за Димитров, откакто българският тенисист взе ранно преимущество. Той проби в четвъртия гейм, след което затвърди и поведе с 4:1. Единственият по-нервен миг беше, когато Де Минор поведе с 30:0 в седмия гейм, само че Димитров реагира и съумя да вземе подаването си.

 Вдъхновеният Григор Димитров си уреди среща с Роджър Федерер на US Open
© Associated Press

След това българинът даде единствено точка при своя сервис гейм и поведе с 2:0 сета.

По-големият опит на Димитров си сподели дума в решителния трети сет, когато българинът секна опитите на Де Минор за връщане в срещата. Димитров беше убеден в своите сервис геймове, а в същото време успяваше да сложи напрегнат Де Минор. Той даже стигна до късмет за пробив в петия гейм, само че младият австралиец се оправи.

Последва добър гейм за Димитров и 3:3, след което някогашният №3 проби. Той поведе с 30:0, по-късно се стигна до 40:15 и макар че Де Минор избави две точки за пробив, при третия късмет Димитров се оправи.

В идващия кръг той ще срещне петкратния първенец в Ню Йорк Роджър Федерер. Швейцарецът не срещна никакви проблеми против Давид Гофен и победи с 6:2, 6:2, 6:0 единствено за час и 22 минути.

Маестрото стигна своя 56-и четвъртфинал в шампионати от Шлема и 13-и в US Open.

 Вдъхновеният Григор Димитров си уреди среща с Роджър Федерер на US Open
© Reuters

Съперникът му Гофен имаше здравословни проблеми, само че излезе на корта. Белгиецът обаче не сподели положителната игра от предходните си мачове, като нямаше никакъв късмет да се опълчи на международния №3.

Дотук българинът и носителят на 20 трофеи от Шлема са се срещали седем пъти, а Димитров към момента няма победа против Маестрото. Последният им конфликт беше на финала в Ротердам през 2018 година, когато Федерер разруши Димитров с 6:2, 6:2.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Мачовете на Григор Димитров (1072)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР