Григор Димитров изпада извън топ 30 в обновената ранглиста на

...
Григор Димитров изпада извън топ 30 в обновената ранглиста на
Коментари Харесай

Ранглисти: Димитров извън топ 30 за първи път от 2019, Кузманов обратно в топ 200


Григор Димитров изпада отвън топ 30 в обновената класация на АТР. През новата седмица някогашният №3 в света се смъква със седем позиции и е под №33. Причината за спада се дължи на това, че от актива на българина отпаднаха точките, извоювани от четвъртфинала на Australian Open 2021.

Това е първият случай, в който Григор е отвън топ 30 от края на август 2019-а. По това време той бе №78, само че две седмици по-късно се изкачи до №25 след феноменалното си показване на US Open, където победи Роджър Федерер и доближи до полуфинал.

По отношение на точковия актив Григор ще има предизвикателство пред себе си и през тази седмица. Следващият понеделник от актива му ще изпаднат 180 точки от полуфинала в Акапулко през 2020-а, които би могъл да резервира единствено при мощно показване в тазгодишното издание на мексиканския шампионат.

За останалите българи в международната класация седмицата носи напредък. След достигнатия край на Чалънджъра в Бенгалуру Димитър Кузманов се завръща в топ 200 под №199.

Прогрес с 5 или 6 позиции вършат и останалите топ ракети на България – Адриан Андреев, Александър Лазаров и Александър Донски.

На върха в ранглистата можем да отбележим дебютът в топ 20 на Карлос Алкарас. На 18 години и 9 месеца той се трансформира в най-младия деен тенисист, който дебютира измежду първите 20 като в това отношение изпреварва даже Рафа Надал.

Българите в топ 1000:
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР