Гръцки съдилища започнаха наказателни производства срещу още трима железопътни служители

...
Гръцки съдилища започнаха наказателни производства срещу още трима железопътни служители
Коментари Харесай

Влаковата катастрофа в Гърция: Тежки обвинения срещу още трима жп служители

Гръцки съдилища започнаха наказателни производства против още трима железопътни чиновници поради злополуката в Темпе предишния вторник, при която починаха 57 души, съобщи в. „ Катимерини “, представен от Българска телеграфна агенция.

Новите обвинени са железопътен контрольор и двама ръководители на придвижването. Инспекторът е виновен за това, че е сложил на нощна промяна некомпетентен началник на придвижването (познат в българските медии като 59-годишния шеф на гарата в Лариса, който беше задържан директно след злополуката, бел.ред.) да се грижи за придвижването на влаковете и маневрената работа. Същевременно, двама други ръководители на придвижването е трябвало да останат на промяна до 23:00 ч., само че са си тръгнали по-рано. Те заемат същата служба като тази на подсъдимия от предходната седмица „ шеф на гарата в Лариса ”.

Обвиненията са за нарушение на сигурността на придвижването, което е тежко закононарушение с наказване от 10 години до пожизнен затвор, и за непредумишлено причиняване на гибел и телесна щета на голям брой хора.

В същото време за петък е планувано свикването на 21 висши съдии в пленарно съвещание на Апелативния съд в Лариса, с цел да бъдат определени двама апелативни следователи, които да управляват следствията оттук насетне. Целта е по-бързото осъществяване на главното следствие по делото.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР