Украинският президент Володимир Зеленски отмени пътуването си до Испания и

...
Украинският президент Володимир Зеленски отмени пътуването си до Испания и
Коментари Харесай

Заради тежката ситуация на фронта: Зеленски отмени визитата си в Испания и Португалия

Украинският президент Володимир Зеленски анулира пътуването си до Испания и Португалия „ заради сериозната вътрешна обстановка в Украйна “. Това заяви CNN Portugal, представена от ТАСС и " Гласове ".

Според телевизионния канал Киев е изправен пред тежка обстановка в няколко сектора на фронтовата линия, по-специално в региона на Харков, което прави несвоевременно пътуването на украинската делегация в чужбина.

Кралският двор на Испания на собствен ред заяви за анулацията на срещата сред монарх Филип VI и Зеленски, планувана за 17 май.

На 13 май телевизионният канал SIC Notícias заяви за желанието на Зеленски да посети Португалия през идващите дни за вероятно сключване на съглашение за сигурност сред страните.

Испанският в. " Ел Паис ", базирайки се на държавни източници, заяви, че украинският водач и испанският министър председател Педро Санчес ще подпишат сходно съглашение.

На 14 май Ройтерс заяви, базирайки се на изказване от кралския замък, че Зеленски ще беседва за Украйна с краля на Испания. Испанското държавно управление не даде никакви детайлности за визитата от съображения за сигурност. Очакваше се и президентът на Украйна да подпише в Испания двустранно съглашение за съдействие в региона на сигурността с испанския министър-председател Педро Санчес.

Руските сили в Украйна започнаха масирано нахлуване на няколко посоки след 10 май. Открит бе и нов фронт от север против Харковска област. Водят се тежки боеве в региона на Волчанск. За броени дни руснаците превзеха над десетина обитаеми места. Резервни елементи на ВСУ бяха изпратени за укрепване на защитата на този сектор от фронта.

На 14 май началникът на Главното разследващо ръководство към МО Кирило Буданов съобщи, че Русия с офанзивата в Харковска област се пробва да отклони украинските сили от други елементи на фронтовата линия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР