Руските войски демонстрират тактически напредък в Харковска, Луганска, Донецка и

...
Руските войски демонстрират тактически напредък в Харковска, Луганска, Донецка и
Коментари Харесай

ISW: Руснаците напредват на четири направления, офанзивата се забави близо до Харков

Руските войски показват тактически прогрес в Харковска, Луганска, Донецка и Херсонска области. Темпът на настъпателните интервенции на Руската федерация в северната част на Харковска област обаче наподобява се забави през последното денонощие. Това показват в последния си отчет анализаторите на Института за проучване на войната (ISW), предават РБК-Украйна и " Фокус ".

Руските сили не престават тактическото нахлуване към Липци. Публикуваните на 13 май фрагменти с геолокация демонстрират съветски войски, които напредват на юг.

Руски източници настояват, че руснаците са завладяли напълно Лукянци и работят в полетата югоизточно от обитаемото място, само че ISW към момента не е следила образно удостоверение, че съветските сили работят в южната част на Лукянци или югоизточно от обитаемото място.

Руските сили също по този начин продължиха тактическата си атака във и към Волчанск. Геолокационни фрагменти, оповестени на 14 май, демонстрират съветски сили, които напредват по улица " Слобожанска " северозападно от Волчанск. Допълнителни геолокационни фрагменти, оповестени на 14 май, демонстрират съветските сили да напредват в североизточната част на Волчанск в региона на улица " Заречная ". Геолокационните фрагменти, оповестени на 14 май, също удостоверяват, че съветските сили са напреднали в центъра на Бугроватка (югозападно от Волчанск) и в горите северно от Бугроватка.

Въпреки това Институтът отбелязва, че темпото на съветските настъпателни интервенции в северната част на Харковска област наподобява се е забавило през последните 24 часа. Анализаторите удостоверяват и предварителната си оценка, че съветските сили избират основаването на " буферна зона " пред дълбокото навлизане в Харковска област.

Кадри от геолокация, оповестени на 14 май, демонстрират, че съветските войски неотдавна са напреднали леко на югоизток от Стелмаховка (северозападно от Сватове).

На 14 май съветските войски не престават наземните офанзиви източно от Северск (североизточно от Бахмут) покрай Верхнокамянск, на югоизток от Северск покрай Ивано-Даривка и южно от Северск при Роздоливка.

Наскоро съветските сили са напреднали на североизток и изток от Часов Яр. Геолокационни изображения, оповестени на 12 и 13 май, демонстрират, че съветските войски са напреднали в източните околности на Калиновка (североизточно от Часов Яр) и в квартал " Канал " (далеч на изток от Часов Яр).

Руските войски неотдавна са напреднали на запад от Авдеевка и не престават наземните офанзиви в региона на 14 май. Геолокационни изображения, оповестени на 14 май, демонстрират, че съветските войски са напреднали южно от Уманск (западно от Авдеевка).

На 14 май съветските войски са напреднали западно от Донецк. Руските военни блогъри настояват, че те не престават да напредват в Красногоровка (западно от Донецк). Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви, че съветските сили са постигнали неизяснен триумф западно от Донецк.

На 14 май съветските войски не престават наземните офанзиви наоколо до границата на Донецка и Запорожка област покрай Старомайорское и Урожайне.

Съобщава се, че на 14 май съветските войски са траяли настъплението си в западната част на Запорожка област, само че няма доказани промени на фронтовата линия.

Руските войски не престават да нападат край Роботине откъм Новопрокопивка (южно от Роботине).

Наскоро съветските войски са постигнали нищожен прогрес в Кринки на фона на продължаващите позиционни боеве на източния (левия) бряг на Херсонска област. Геолокационни фрагменти, оповестени на 13 май, демонстрират, че съветските войски са постигнали нищожен прогрес в сектор от улица " Остап Вишня " в Кринки.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР