Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза в понеделник, че сателитната

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза в понеделник, че сателитната
Коментари Харесай

Песков: Русия не използва Starlink

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели в понеделник, че сателитната интернет система Starlink на Илон Мъск не е нито сертифицирана за потребление в Русия, нито публично доставена в Русия, и затова не може да бъде употребена , цитира думите му Ройтерс.

Украйна, която употребява Starlink за военни връзки през целия си спор с Русия, съобщи в неделя, че съветските войски употребяват Starlink в елементи от Украйна, които управляват .

В диалог с кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели: " Това не е сертифицирана система при нас; надлежно не може да бъде публично доставена тук и не се доставя публично. Съответно не може да се употребява публично по никакъв метод. "

" Ето за какво тук може би не би трябвало да се намесваме в полемиката сред киевския режим и бизнесмена Мъск ", сподели той, имайки поради украинското държавно управление.

в изказване в неделя, че терминалите на Starlink се употребяват от елементи като съветската 83-та десантно-щурмова бригада, която се бие покрай обитаемоте места Клешчеевка и Андреевка край Бахмут в Донецка област.

: " Доколкото ни е известно, никакви терминали Starlinks не са продавани директно или индиректно на Русия. "

" Редица подправени вести настояват, че SpaceX продава терминали Starlink на Русия ", сподели Мъск в обявата на медийната платформа X, която също има. " Това е изрично погрешно.
 Сенатска комисия ревизира Мъск поради Starlink
Сенатска комисия ревизира Мъск поради Starlink

След признанието, че умишлено е спрял мрежата над Крим
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР