Готови са първите резултати от вътрешната проверка в УМБАЛ „Свети

...
Готови са първите резултати от вътрешната проверка в УМБАЛ „Свети
Коментари Харесай

Падат глави заради смъртта на двамата пациенти пред болницата в Пловдив

Готови са първите резултати от вътрешната инспекция в УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД, гр. Пловдив във връзка случая със сниманите на видеоклип двама пациенти пред новооткритото COVID-звено, които след това починаха, оповестява Нова телевизия.

В резултат на събраните материали и отчет на нарочната комисия, назначена от изпълнителния шеф на лечебното заведение, все още е открита виновността на седем чиновници, които са направили, респективно – позволили да бъдат осъществени, нарушавания на реда за обслужване на пациентите и оказването на здравната помощ.

В ход е процедура по уволнението на един административен началник, един доктор, двама санитари и един водач на кола за спешна помощ. Издадени са и две заповеди за наказване „ Предупреждение за уволняване “.

Комисията продължава работата си, защото има още въпроси и условия, които подлежат на спомагателна инспекция и изясняване.

От през днешния ден, също по този начин в болничното заведение се вкарват още по-строги ограничения за координиране на преместванията на пациенти от един стационар в различен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР